Интервјуа

Зорица од Македонија: Словенија нуди идеални услови за студентски живот
19 годишната Македонка Зорица Спировска се преселила во Љубљана пред 3 месеци за да студира на...
Детали
Македонец во Словенија: „Овде видов поубава иднина“
По завршеното основно училиште, Игор Јаневски со своите родители, од главниот град на Македонија...
Детали
Студентката Јелена Старчевиќ од БиХ: Словенечката диплома е меѓународно признаена
Јелена ја избра Словенија како студентска дестинација, иако во гимназиските денови во Добој (БиХ),...
Детали
Двајца млади момци водат иновативна берберница во Љубљана
Штом човек влезе во берберницата на Пољанска цеста во Љубљана, се чувствува како дома. Покрај...
Детали
Студентката од Македонија Теодора Лазаревска: Во Словенија имам одлични можности за изградба на европска кариера
19-годишната студентка на Универзитетот во Љубљана, Теодора Лазаревска – е навивач кој што сака да...
Детали
Словенечкиот јазик не е никаква пречка за почеток на студиите – Интервју со Гоце Јовевски, студент на Правниот факултет при Универзитетот во Марибор
„За Словенија, како земја за студирање, имав слушнато повеќе пати, меѓутоа не се заинтересирав...
Детали
Трајче Андреев: Словенија ме научи на смиреност и поотворени гледишта кон Европа и светот
На Трајче Андреев  отсекогаш му било предизвик да студира во странство. Како гимназијалец, прв...
Детали
Душан Сенковиќ од Србија: Во блиска иднина професионалн се гледам во велнес центар во Словенија
Душан Сенковиќ дипломирал медицинаска рехабилитација на медицинскиот факултет во Нови Сад,...
Детали