Впечатоци

Слободанка Грчиќ, Сремска Митровица

Нашите препораки за работа со 2ТМ се искрени и проткаени со најпозитивни искуства. Кога им кажуваме на нашите пријатели како помина процесот на упис, завршуваме со реченицата: „Не би успеале сами. Така, со помош на професионалци кои ни водеа низ целиот процес, се беше едноставно, лесно и без трошка стрес!

Ви благодариме што постоете!

  Рейтинг 4.29 / 5 – 7 отзывов Loading...

Анџела Стојановиќ

Зошто решивте да студирате во Словенија? Што е влијаеше на вашата одлука да студирате во Словенија?

  Рейтинг 4.75 / 5 – 4 отзывов Loading...

Сташа Тадин

За студии во Словенија се одлучивме врз основа на препораките и позитивните искуства на пријатели чии деца се дипломирани студенти на словенечки универзитети.

  Рейтинг 5.00 / 5 – 3 отзывов Loading...

Неда Јакша

Зошто решивте да студирате во Словенија? Што влијаеше на вашата одлука да студирате во Словенија?

  Рейтинг 5.00 / 5 – 2 отзывов Loading...

Ана Масевскаја, од Украина, студентка на Приморскиот универзитет, програма: Управување со туристички компании

Сега сум дома во Украина. Со универзитетот комуницираме преку интернет, колегите многу ми помагаат.

  Рейтинг 4.57 / 5 – 7 отзывов Loading...

Милена Младенович, Република Србија

Зошто се одлучивте за студирање во Република Словенија?
Неколку години по ред планирав да се запишам на мастер студии надвор од границите на Република Србија од повеќе причини, но поради работата со која што се занимавав и која бараше доста време не успеав да се посветам на процесот за избор и за упис на програмите коишто ме интересираа.

  Рейтинг 4.20 / 5 – 5 отзывов Loading...

Александра Сипковска, Македонија

Зошто се одлучивте за студирање во Словенија?
Затоа што Словенија нуди огромен број бенефиции за студенти и големи можности за понатамошен успех во наоѓањето работа или постдипломски студии.

  Рейтинг 3.57 / 5 – 7 отзывов Loading...

Студентката Изабела Гојниќ од Црна Гора

Зошто се одлучивте да студирате во Република Словенија?
Се одлучив да студирам во Република Словенија поради одличниот образовен систем, којшто е далеку пред балканскиот систем.

  Рейтинг 4.17 / 5 – 6 отзывов Loading...

Наталија Воларев, Република Србија

Зошто се одлучивте да студирате во Република Словенија?
За студирањето во Република Словенија се заинтересирав за време на моето образование во 2018 година, кога во Белград завршив четврта година гимназија, филолошка насока. Некако баш во октомври минатата година го посетив саемот за образование во мојот град и ги посетив просториите на компанијата 2 TM од Љубљана.

  Рейтинг 3.50 / 5 – 8 отзывов Loading...

Филип Токиќ, Република Србија

Зошто се одлучивте за студирање во Република Словенија?
Сакав да студирам надвор од мојата земја но сепак тоа да биде близу.

Какво е вашето искуство со студирањето во Република Словенија до сега?
Одлично, потполно различно искуство отколку во мојата земја.

  Рейтинг 4.33 / 5 – 6 отзывов Loading...Анѓела Недељковиќ, Србија

Зошто се одлучивте да студирате во Република Словенија?
Да студирам во Република Словенија одлучив поради неколку причини. Секако прво ме привлече можноста за бесплатно студирање после што само продолжив да разгледувам и продолжив да наоѓам се повеќе и повеќе позитивни страни на студирањето во Република Словенија.

  Рейтинг 3.57 / 5 – 7 отзывов Loading...

Слаѓана Токиќ, мајка на студентот Филип Токиќ од Република Србија

Што влијаеше на одлуката за студирање во Република Словенија?
Моето дете изрази желба да го продолжи своето образование, но не во својата земја. Република Словенија од секогаш ми се допаѓала како една средена и културна земја па така во договор со детето се одлучивме за неа.

  Рейтинг 5.00 / 5 – 5 отзывов Loading...

Брусницина Јулија, Русија

За студирање во Словенија се одлучив најпрво поради достапноста, потоа поради 2ТМ и одличниот тим кој ми одговори на голем број прашања и ми створи доверба кај нив. Третата причина е студирањето на универзитет во Европа, четврта пак, фактот дека не ми беше потребен сертификат за познавање на јазикот.

  Рейтинг 4.17 / 5 – 6 отзывов Loading...

МИХАИЛ УНДРИЦОВ, РУСИЈА

Република Словенија е многу добра земја со добар образовен систем.
Словенечкиот јазик не е тежок. Словенечкиот е многу сличен со рускиот јазик и интересно е да се изучува.

19-ти септември 2019

  Рейтинг 3.43 / 5 – 14 отзывов Loading...

АНА МАСИЈЕЈЕВСКА, УКРАИНА

Многу ми е драго затоа што ќе студирам во Република Словенија. Очекувам дека тука ќе запознаам нови пријатели, дека студиите ќе ми бидат интересни и дека ќе имам доволно време за патување.

19-ти септември 2019

  Рейтинг 4.00 / 5 – 5 отзывов Loading...

ОЛХА ХОРДИЈЕНКО, УКРАИНА

Мислам дека Република Словенија е земја со големи можности.
Словенечкиот јазик не е премногу тежок и малку ме потсетува на мојот мајчин јазик.

19-ти септември 2019

  Рейтинг 5.00 / 5 – 6 отзывов Loading...

ИРИНА ПУГАЧЕВА, РУСИЈА

Република Словенија ги оправда моите очекувања.
Нашата професорката на курсот по словенечки јазик е посветена, ја сака својата работа и напорно работи на тоа учениците да напредуваат.

  Рейтинг 4.80 / 5 – 5 отзывов Loading...

КСЕНИЈА ОНИКА, УКРАИНА

За сега немам никакви очекувања во врска со студиите во Република Словенија, бидејќи се ми е ново. Меѓутоа, сигурен сум дека се ќе се смени на подобро.

  Рейтинг 5.00 / 5 – 3 отзывов Loading...

НИКОЛА ТАНАСИЧ, Босна и Херцеговина

Очекувањата и впечатоците од студирањето во Република Словенија се многу добри и позитивни. Знам дека студирањето понекогаш може да биде тешко и напорно, но со упорност и работа се може да се постигне.

  Рейтинг 5.00 / 5 – 3 отзывов Loading...

АЛЕКСАНДАР ТАНАСИЧ, Босна и Херцеговина

Се радувам што ќе студирам во Република Словенија. За сега Република Словенија ги исполнува моите очекувања бидејќи е прекрасна земја за странски студенти.

  Рейтинг 5.00 / 5 – 2 отзывов Loading...

Ина и Александар Мантулини, студенти на програмата „Туризам“ на вишата школа во Марибор

“Стекнатата диплома во Словенија е призната на територијата на цела Европска Унија. Освен тоа со дозволата за престој врз основа на студиите во Словенија, на студентите им се овозможува и да работат и да патуваат низ цела Европа без визи. Италија, Австрија, Хрватска, Унгарија се земјите до кои е наједнсотвано да стигнете од Словенија.

  Рейтинг 4.42 / 5 – 12 отзывов Loading...

Полина Авфукова, студентка на Универзитетот во Марибор

“Се започна во 11 одделение, кога почнав да размислувам за запишување на високообразовна институција. Барав програма која што ќе ми се допадне, но од сите московски високообразовни институции мене ни една не ми се допадна.

  Рейтинг 4.25 / 5 – 12 отзывов Loading...

Андреј Розов, студент на Универзитетот во Марибор

“Пред една година јас многу малку знаев за Словенија и нормално дека не ја разгледував како потенцијална можност каде би го продолжил образованието. Но потоа во мојот роден град, Санкт Петербург јас се најдов на изложбата „Меѓународно образование“

  Рейтинг 4.11 / 5 – 9 отзывов Loading...

Иљја Татарин, студент на Вишата школа за ресторански и хотелиерски бизнис

“Јас се преселив во Република Словенија во 2017 година. До тогаш јас никогаш не сум бил тука и ја немав видено оваа земја ниту на видео, прв пат ја видов Словенија кога дојдов да студирам тука.

  Рейтинг 4.20 / 5 – 10 отзывов Loading...

Елена Старчевиќ, студентка на Универзитетот во Љубљана

“Претставниците од фирмата 2ТМ од Љубљана го посетија моето средно училиште во Добој (Босна и Херцеговина) и ги презентираа предностите на студирањето во Република Словенија за странските студенти. Тие ни раскажаа со што се занимаваат и какви услуги нудат.

  Рейтинг 4.20 / 5 – 10 отзывов Loading...

Никита Шаров, студент на приватна Виша школа во Љубљана

“Уште кога живеев во Русија, почнав да размислувам за варијанти за работа и образование надвор од границите на мојата земја. Мојот избор падна на Република Словенија, таа ме привлече со необично убавата и разноврсна природа.

  Рейтинг 4.56 / 5 – 9 отзывов Loading...

Трајче Андреев, студент на Економскиот факултет во Марибор

«Сега сум во втора година од студиите и можам да кажам дека направив правилен избор. Го изучувам тоа што го сакам, а тоа ми дава дополнителна мотивација.

  Рейтинг 4.33 / 5 – 9 отзывов Loading...

Олег Алфјоров, студент на програмата „Туризам“ на Вишата школа во Марибор

“Фирмата 2ТМ ја најдов на интернет, влегов на нивниот сајт и им напишав писмо, така почна нашата соработка. Да бидам искрен, на почетокот на комуникацијата јас не бев сигурен дека ќе заминам баш во Република Словенија, бидејќи паралелно разгледував и други места.

  Рейтинг 4.44 / 5 – 9 отзывов Loading...

Наталија Моисеева, студентка на Универзитетот во Нова Горица

“Првично јас сакав да заминам во Финска. Сепак е Европа, а е близу до дома. Но една година пред моето заминување таму, цените за студирање енормно се зголемија и решивме да бараме други можности.

  Рейтинг 4.00 / 5 – 8 отзывов Loading...

Душан Сенковиќ, студент на магистерска програма на Универзитетот на
Приморска

“Јас дипломирав на медицинскиот факултет при универзитетот во Нови Сад (Србија) на смерот „Медицинска рехабилитација“ и решив да го продолжам образованието во Словенија,

  Рейтинг 4.50 / 5 – 8 отзывов Loading...

Бекжан Алимбаев, студент на студиска програма “Индустриско и цивилно градежништво” на Мариборски универзитет

Не знам како да ви се заблагодарам за помошта. Навистина не знам што да кажам. Се сеќавам на сите потешкотии на мојот пат, колку сакав да се откажам од се кога нешто не одеше како што треба.

  Рейтинг 4.80 / 5 – 5 отзывов Loading...

Богдан Димитријевиќ, коментар од Фејсбук

„Сите потребни информации за студирање во Словенија можете да ги добиете преку 2ТМ. Тие се навистина детални и точни. Оваа фирма им ја препорачувам на сите кои сакаат да студираат во Словенија.“

 

  Рейтинг 4.25 / 5 – 4 отзывов Loading...

Максим Ивајловски, студент на Економски факултет на Универзитетот во Љубљана

Минатата година кога наполнив 30 години, одлучив радикално да го променам својот живот и да почнам од нула. Оваа одлука ја донесов во јули 2016 година.

  Рейтинг 4.40 / 5 – 5 отзывов Loading...

Никита Сизов, студент на Приморскиот Универзитет

„За компјутерски науки бев заинтересиран уште од детството. Истотака важно е и дека ИТ специјалистите се многу барани. Постојат многу смерови во кои можете да се развивате. Словенија, која има квалитетно образование, ме привлече и со тоа што цената за студиите е прифатлива.

  Рейтинг 4.29 / 5 – 7 отзывов Loading...

Оксана Сизова, мајка на Никита Сизов, студент на Приморскиот универзитет

„Многу ѝ сум благодарна на целата екипа од 2ТМ за помошта, во врска со изборот на универзитетот, на студиските програми, подготовката на документацијата, решавањето на рутинските прашања. Сите ваши препораки беа правилни и добредојдени.

  Рейтинг 4.80 / 5 – 5 отзывов Loading...

Владислав Зеленин, студира „Програмирање и информатички технологии“ при Универзитетот во Марибор

“Неколку години живеев во Америка, но сепак ја избрав Словенија затоа што јазикот е близок со рускиот и затоа што ми се допаѓа јужна Европа. Се запишав на Факултетот за Информатички технологии за да се занимавам со истата раабота како и моите родители.

  Рейтинг 4.67 / 5 – 6 отзывов Loading...

Анастасија, студенкта на IBS (Меѓународна бизнис школа):

„Сакам да ги споделам со вас моите импресии од првата година на студиите на IBS во Љубљана. Студирам на мастер програмата на IBS. Додипломските студии ги завршив во Москва.

 

  Рейтинг 4.14 / 5 – 7 отзывов Loading...

Јарослав Корчака, студент на Машинскиот факултет во Постојна

„Моето име е Јарослав Корчака. Сакам да изразам голема благодарност на фирмата 2ТМ бидејќи ми овозможи да студирам во Словенија. Со вработените во оваа фирма се запознав кога студирав на харковскиот национален колеџ за сообраќај.“

  Рейтинг 4.29 / 5 – 7 отзывов Loading...

Јулија Ма, студентка на програмата за Винарство и енологија при Универзитет во Нова Горица

„Винарството и земјоделството се високо развиени во Словенија и токму поради тоа сум задоволна што овде можам да ги проучувам одгледувањето на грозје, производството на вино, па дури и маркетингот во оваа област.

  Рейтинг 4.40 / 5 – 5 отзывов Loading...

Дарја Кисенко, студент на Универзитетот во Љубљана (програма за фоторгафија)

„Идејата да се преселам во друга земја постоеше 6 години, а Словенија случајно се појави меѓу изборот на земји. Во 2014 година планирав одмор во некои од земјите во кои никогаш предходно не сум била, а Словенија се најде во изборот помеѓу другите источно европски земји,

  Рейтинг 4.29 / 5 – 7 отзывов Loading...

Лариса Леонтиева, мајка на студент на Градежнинот факултет на Универзитетот во Љубљана:

Фирмата 2ТМ ја најдов случајно на интернет кога пребарував опции за студирање во Европа за мојот син. Хеј! А зошто да не Словенија? Се јавив во компанијата 2ТМ и поразговарав со Ксенија од Снакт Петербург.

  Рейтинг 4.57 / 5 – 7 отзывов Loading...

Стефан Миљковиќ, кометар од Фејсбук

„Поставив неколку прашања околу процедурата за добивање на студентска виза. Вработените во 2ТМ успеаа да ми одговорат во рок од еден саат. Добив одговор на сите мои прашања, ми дадоа неколку опции за секој чекор посебно и ми дадоа информации кои ниту во конзулатот на Република Словенија не ги знаеа.

  Рейтинг 3.67 / 5 – 9 отзывов Loading...

Побарајте консултации

Поднесете барање онлајн.
Квалификуван специјалист ќе ве контактира и ќе ве советува!

Дополнителни извори на комуникација

тел. +386 69 776 133

Поставете ни прашање


Политика за заштита на личните податоци

Дополнителни извори на комуникација

тел. +386 69 776 133

Нашата колешка Ламовец Мојца претставува бесплатни студии во Словенија, одговара на прашања и решава дилеми поврзани со студиите во Словенија.

Аплицирајте
за студии
во Словачка!

Политика на заштита на личните податоци

×

Побарајте консултации


Политика за заштита на личните податоци

х

Приjавете се на курс соодветен за вас

за словенечки јазик

соодветен за вас

Политика за заштита на личните податоци

X

Побарајте консултации


Политика за заштита на личните податоци

х