СЛОВЕНЕЧКИ ОНЛАJН СО ИЗВОРНИ ГОВОРНИК

Научете словенечки како ви одговара

ОБРАЗОВАНИЕ ВО ЕВРОПА

Целосна палета на услуги за избор на програми и упис на најдобрите универзитети во Европа

ДО СЛОВЕНИЈА СА ЦЕЛО СМЕЈСТВО

Поддршка при процедурите на имиграција

Од 2015 година, помагаме при упис на универзитети во Европа, помага при преселување, нудејќи широк спектар на акредитирани јазични курсеви и специјална услуга за промовирање на универзитетите на меѓународниот образовен пазар.

од 2015 година

работиме од 2015 година

22 специјалисти

професионалци со долгогодишно искуство

1550+ студенти

Успешни уписи во средни училишта и факултети

1100+ клиенти

Посетување акредитирани јазични курсеви

ОБРАЗОВАНИЕ

Активно соработуваме со универзитети во Европа и нудиме професионална поддршка во областа на образованието во Словенија и Германија.

 • Заедно со кандидатите ја избираме најдобрата студиска програма и даваме поддршка во подготовката на документите за упис.
 • Врз основа на нашето искуство, ги оценуваме шансите на кандидатите за упис во образовните програми, пополнуваме и поднесуваме апликации во нивно име.
 • Комуницираме со универзитетите и го комплетираме уписот.
 • Помагаме и за добивање дозвола за престој врз основа на студии во Словенија и Германија.

ЧАСОВИ ПО ЈАЗИК

Курсевите по словенечки јазик се наменети за оние кои работат или студираат во Словенија.

Учесниците на курсот можат да ги подобрат своите комуникациски вештини за употреба во секојдневниот живот.

Нудиме неколку видови јазични курсеви: онлајн, во живо, интензивни, индивидуални и колективни курсеви – ваш придонес во развојот на вработените.

Нашите наставници се изворни говорници и професионалци со долгогодишно искуство.

Нашите курсеви се акредитирани од Министерството за образование, наука и спорт на Република Словенија.

ИМИГРАЦИЈА ВО СЛОВЕНИЈА

Дозвола за престој за вас и вашето семејство. Нудиме широк спектар на професионална поддршка во областа на имиграцијата во Словенија.

За секоја од избраните патеки, заедно ќе ги поминеме потребните организациски процедури, ќе го придружуваме добивањето на дозвола за престој и работа. Ние ќе се грижиме за сите бирократски процеси за да можете да се занимавате само со вашите лични задачи.

Секогаш можете да користете дополнителни услуги за вашата компанија и членовите на вашето семејство за време на вашиот престој во Словенија.
Обезбедуваме сеопфатна поддршка за добивање дозвола за престој во Словенија.

 • Регистрација на правни лица
 • Помош во процесот на вработување
 • Сина карта
 • Обединување на семејството

ЗА ПАРТНЕРИ

Ве покануваме да се придружите на нашата придружна програма. Придобивки од соработката:

 • поддршка
 • проширување на вашиот опсег на услуги
 • сигурност на соработката со нас – редовна исплата на провизии по основ на договор за партнерство
 • гаранција за квалитетот на нашите услуги 

УНИВЕРЗИТЕТИ

Промоција на универзитетите на меѓународниот пазар за образование. Повеќето образовни институции се стремат да создадат конкурентен и силен бренд со цел да бидат препознатливи на меѓународниот пазар на образовни услуги. Покрај изградбата на бренд, неопходно е да се промовира.
2TM нуди професионална промоција на вашата образовна институција на меѓународниот образовен пазар со цел да ја зголеми нејзината популарност и да привлече повеќе студенти.

Utisci naših klijenata

Зошто се одлучивте за студирање во Република Словенија?

Неколку години по ред планирав да се запишам на мастер студии надвор од границите на Република Србија од повеќе причини, но поради работата со која што се занимавав и која бараше доста време не успеав да се посветам на процесот за избор и за упис на програмите коишто ме интересираа.

Сестра ми ме информираше за компанијата 2ТМ и нивните активности. По запознавањето со нивната работа и репутација сфатив дека се вистинското решение на мојот проблем. Значи добрата репутација на образовниот систем и можност за упис со посредник беа пресудни за мојата одлука да се запишам на мастер студии во Република Словенија.

Какво е вашето искуство со студирањето во Република Словенија до сега?

По првиот семестар на студии во Република Словенија можам да кажам дека програмската содржина и организацијата на факултетот ги надминаа моите очекувања. Покрај тоа Република Словенија навистина се грижи за своите студенти и навистина вложува во образовниот систем што се гледа од најразличните субвенции коишто им се одобрени на студентите (една од главните е субвенцијата за прехрана).

Дали студирате на словенечки или на англиски јазик? Со кои јазични проблеми се среќавате за време на студирањето?

Студиите се на словенечки јазик (предавањата и вежбите). На странските студенти им е овозможено да го слушаат воведното предавање од секој предмет и консултациите на англиски јазик. Тоа што е интересно е тоа што на професорите не им е толку важно на кој јазик ќе комуницирате со нив се додека го покажувате нивото на знаење коешто е за нив прифатливо и посакувано. Голем број на професори им излегуваат во пресрет на студентите од земјите од поранешна Југославија дозволувајќи им на почетокот комуникацијата да ја остварат и на некој од јазиците од тие земји. Слушањето на предавањата на словенечки јазик во првиот месец може да биде малку напорно. Во првите месеци од страна на факултетот имате организирано курсеви за изучување на почетен степен на словенечки јазик, што ви овозможува полесно да се прилагодите на ова говорно подрачје. Со текот на времето станува се полесно да се разбира и да се користи јазикот. Една од придобивките од студиите во Република Словенија е можноста да се совлада словенечкиот јазик.

Зошто би ја препорачале компанијата 2TM?

Моето искуство во соработката со компанијата 2TM е многу позитивно. Благодарение на нивното искуство и професионалната одговорност јас успеав да се запишам на програмата којашто ми беше прва желба. Ми ги обезбедија сите услови за запишување и престој во Република Словенија. Сигурна сум дека ако не се одлучив да соработувам со нив денес немаше да бидам запишана на мастер студии во Република Словенија.

Милена Младенович

Нашите препораки за работа со 2ТМ се искрени и проткаени со најпозитивни искуства. Кога им кажуваме на нашите пријатели како помина процесот на упис, завршуваме со реченицата: „Не би успеале сами. Така, со помош на професионалци кои ни водеа низ целиот процес, се беше едноставно, лесно и без трошка стрес!

Ви благодариме што постоете!

Кога мојот син ми кажа за неговата желба да студира во Словенија, јас бев изненадена. По неговото објаснување зошто (можноста за бесплатни студии, добро организиран образовен систем во кој студентите – се високо ценети и имаат многу придобивки, диплома признаена во целиот свет. Како мајка, фактот дека Словенија е на врвот на листата на безбедни земји и релативно близу до Србија значеше многу. Како семејство, сите ние се заинтересиравме и почнавме да истражуваме. Организирана земја, културно слична на нашата, еколошката најсвесна земја во светот сигурно би можела да биде втор дом за нашиот син.

Пребарувајќи на интернет, дојдовме до агенцијата 2ТМ. На почетокот се појави сомнеж дали сме го направиле вистинскиот избор бидејќи иднината на нашето дете ја „оставаме“ во раце на луѓе кои не ги знаеме. Но, по неколку состаноци, бевме сигурни дека изборот е правилен. Воодушевени сме од професионалноста на сите вработени во агенцијата, оние со кои бевме во редовен контакт и оние кои беа „невидливи“ за нас, но и тие беа дел од тимот. Како мајка, ме мачеа многу сомнежи и „што, како, зошто“ и имав безброј прашања на кои соработниците од 2ТМ ми одговараа со голема брзина и со многу разбирање. Целата атмосфера ги направи моите мајчински стравови на минимум бидејќи поддршката од 2ТМ беше феноменална.

Димитрије официјално стана студент по менаџмент на Универзитетот Приморска. Заедно стигнавме до целта. Нашата среќа искрено ја споделија вработените во 2ТМ. Димитрије сега учи словенечки јазик, тој е во процес на добивање дозвола за престој, се очекува да се пресели и да започне студентски живот, а сето тоа останува на 2ТМ, кое продолжува да го води.

Морам да нагласам дека сме многу среќни бидејќи целиот процес на упис (со голема помош на неверојатниот 2ТМ) го направивме од нашиот дом, без да одиме во Словенија. Заштедивме пари и време и се спасивме од процедурите воведени поради КОВИД 19.

Во следната студентска година, ќе имаме можност повторно да работиме со 2ТМ, бидејќи нашиот помал син, охрабрен од искуството на неговиот брат, одлучи да студира во Словенија.
Нашите препораки за работа со 2ТМ се искрени и проткаени со најпозитивни искуства. Кога им кажуваме на нашите пријатели како помина процесот на упис, завршуваме со реченицата: „Не би успеале сами. Така, со помош на професионалци кои ни водеа низ целиот процес, се беше едноставно, лесно и без трошка стрес!”

Слободанка Грчиќ

  Закажете
  консултација

  Поставете ни прашање и закажете консултација.
  Нашите експерти ќе ви одговорат што е можно поскоро.

  Поставете ни прашање