Јас дипломирав на медицинскиот факултет при универзитетот во Нови Сад (Србија) на смерот „Медицинска рехабилитација“ и решив да го продолжам образованието во Словенија, каде што се запишав на магистерската програма „Кинезиологија“ на Универзитетит на Приморска во Копер. Работите се одвиваат супер, јас сум многу задоволен од факултетот и од односот на професорите кон мене. Мене посебно ми се допаѓа што професорите се отворени за комуникација, и во рамките на образовниот процес ни даваат можност да учествуваме во истражувања, кои што нас не интересираат. За работата на 2ТМ дознав од интернет. Тие ми ги обезбедија потребните информации за образовниот процес во Република Словенија и многу ми помогнаа при поднесувањето на документите. Тие се детални и имаат одговор на секое ваше прашање.