Loading настани

« All настани

  • Овој настан помина

Универзитетот во Нова Горица потпиша договор со компанијата 2TM

16 април

Во април 2024 година, Универзитетот во Нова Горица и компанијата 2TM потпишаа договор за рекламирање на универзитетски образовни програми на различни пазари. Како дел од понудената услуга „Рекламирање образовни институции“, компанијата 2ТМ ќе презентираат универзитетски студиски програми во странство.

Директорот на компанијата 2ТМ се заблагодари на менаџментот на универзитетот за укажаната доверба и рече дека „Рекламирањето на образовните институции“ е во насока на зголемување број на идни студенти во Словенија. 

Покрај тоа, новата услуга на компанијата 2TM им овозможува на образовните институции да пренесат дел од своите активности на стекнување на интерес на кандидатите, на партнерот и тие се поинтензивно посветуваат на педагошки, научни и развојни активности.

2TM е водечка компанија во Словенија која нуди услуги за странски студенти и на учениците при запишување во словенечките образовни институции, од 2015 г. За 9 години работа, благодарение на тимот фирма, се запишала во словенечките образовни институции повеќе од 1.750 кандидати од странство.

ДЕТАЛИ

Date:
16 април