ОНЛАЈН курсеви по словенечки јазик

Пријавете се

850+

студентите посетуваа курсеви

350

се префрли на следното ниво

Oнлајн курсот по словенечки јазик се базира на 4 методи – читање, пишување, слушање и зборување. Учењето на најефикасен начин вклучува симулирање на најтипичните комуникациски ситуации во словенечкото општество. Присутните ги учат основите на граматиката, правописот и зголемуваат вокабулар. Многу внимание се посветува на акцентот. Динамиката на курсот е прилагодена на потребите на учесниците на нашите јазични курсеви.

ОНЛАЈН курсевите по словенечки јазик се корисни за:

 • кандидати кои се подготвуваат за упис во словенечките образовни институции
 • студенти од прва година
 • за оние кои се подготвуваат за испит по словенечки јазик
 • бизнисмени кои работат во Словенија
 • имигранти кои сакаат што побрзо да се прилагодат на животот во Словенија
 • сите оние кои мора брзо да го совладаат словенечкиот јазик или да го подобрат своето знаење

Предности на курсевите:

 • Предавачи – Словенци – изворни говорници, дипломирани лингвисти
 • Студиските материјали се вклучени во цената на курсот
 • Курсевите се акредитирани од Министерството за образование, наука и спорт на Република Словенија

50 часа А1

Почеток: 21.6.2022

Време на курсот:
16:30-18:00,
2 пати неделно,
(вторник, четврток)

Цена: 200€

Пријавете се

50 часа А2

Почеток: 23.5.2022

Време на курсот:
16:30-18:00
2 пати неделно,
(понедељак, cреда)

Цена: 200€

Пријавете се

120 часа B1

Почеток: септембар 2022

Време на курсот:
18:30-20:00
2 пати неделно,
(вторник, четврток)

Цена: 450€

Пријавете се

40 часа B2.1

Почеток: 19.05.2022

Време на курсот:
16:30-18:00
2 пати неделно,
(вторник, четврток)

Цена: 180€

Пријавете се

120 часа B2

Почеток: септембар 2022

Време на курсот:
18:30-20:00
2 пати неделно,
(вторник, четврток)

Цена: 450€

Пријавете се

Како резултат на курсот:

 • Ќе можете да присуствувате на предавања на словенечки универзитети или виши школи
 • Ќе можете да ја надминете јазичната бариера и да започнете комуникација на словенечки јазик
 • Ќе се подготвите за испит по словенечки јазик
 • Ќе можете да го поминете интервјуто кога аплицирате за работа во Словенија
 • Можете да работите со словенечки компании

По завршувањето на курсот, ќе започнете да комуницирате на словенечки јазик и ќе можете слободно да го применувате во сите животни ситуации.

Наши предавачи

 

Каја Галиќ Ленкич

 

Примож Божич

 

Maja Jakša

Запишете се на online курс
за словенечки јазик!Политика за заштита на личните податоци

Аплицирајте
за студии
во Словачка!

Политика на заштита на личните податоци

×

Побарајте консултации


Политика за заштита на личните податоци

х

Приjавете се на курс соодветен за вас

за словенечки јазик

соодветен за вас

Политика за заштита на личните податоци

X

Побарајте консултации


Политика за заштита на личните податоци

х