Информации за студенти

Брошури за студиски програми

Овде можете да ги преземете фајловите со описите на студиските програми во Словенија во различни области. ...

Како да се подготвите за студирање во Словенија

Студирањето во странство може да биде едно од највозбудливите искуства во вашиот живот! Сигурни сме дека едвај чекате да се ...

Како да изберете сместување како студент во Словенија

Честитаме, те примија на посакуваниот факултет во Словенија! Сега е време навистина да се подготвите. Еден од најважните ...

Словенија, Словакија или Германија – прашањето е сега

Студентите од земјите од регионот кои се одлучуваат да студираат во странство, најмногу гравитираат кон Европската Унија. ...

Како да го избегнете плагијатот кога пишувате дипломска работа

При студиите нема лесни задачи, а посебен предизвик е пишувањето дипломска работа. Таа е кулминација на вашиот академски пат ...

Како да изберете идеална студиска програма

Најголем предизвик за секој иден студент е изборот на идеалната студиска програма. На оваа одлука влијаат многу фактори – од ...

Дали е високо образованието во Словенија се попопурално?

Одговорот е – да, а во редовите подолу ќе дознаете зошто. Но, прво, да се потсетиме што е високо образование и ...

Некои корисни совети за управување со времето

Ако сакате да ја зголемите продуктивноста за време на студиите, важно е да го оптимизирате вашето време. Техниките за ...

Почнува првиот уписен рок за високите школи во Словенија

Имаме важна вест за вас – на 15 јануари започна првиот уписен рок за упис во високите стручни училишта во Словенија! ...

Побарајте консултации


Политика за заштита на личните податоци

Аплицирајте
за студии
во Словачка!

Политика на заштита на личните податоци

×

Побарајте консултации


Политика за заштита на личните податоци

х

Приjавете се на курс соодветен за вас

за словенечки јазик

соодветен за вас

Политика за заштита на личните податоци

X

Побарајте консултации


Политика за заштита на личните податоци

х