Студентите од факултетот по електротехника при универзитетот од Марибор го посетија предавањето на професорот од универзитетот во Вилнус

Институтот по електроника и телекомуникации од факултетот по електротехника, компјутерски науки и информатика при универзитетот од Марибор го посети доктор Гражина Корвел од Институтот за наука на податоци и дигитални технологии од универзитетот во Вилнус.

Во текот на посетата доктор Гражина Корвел се сретна со научниците од Институтот за електротехника и телекомуникации, кои што работат на анализа на говорните сигнали. Покрај тоа, претставникот од факултетотот од Вилнус одржа предвање за апликациите кои што вклучуваат обработка на говорните сигнали.

Извор: feri.um.si