2ТМ Препорачува

2ТМ
Препорачува

Компанијата 2ТМ ги претставува и активно ги промовира словенечките високообразовани институции низ целиот свет. Со шест универзитети, 38 автономни високообразовни институции и 49 насочени училишта ние нудиме повеќе од 1.500 студиски програми.

Изборот на тоа каде да студирате и универзитет на којшто би студирале се одлуки, коишто го менуваат животот. Компанијата 2ТМ може да одигра многу важна улога во идниот успех на студентите. Нашите експерти успешно работаат од 2015 година и им помогнаат на стотици студенти од целиот свет, успешно да се запишат на високообразовните установи во Република Словенија.

Водени од знаењето, искуството и нашите конекции со високообразовната индустрија ние работиме со студентите за да ја намалиме и поедноставиме процедурата за запишување, им ја покажуваме вистинската насока и обезбедуваме 100% гаранција за запишување. Заедно со студентите ние избираме универзитет, којшто ќе им одговара на нивните потреби, амбиции, зависно од нивниот дотогашен успех*, и соодветно ги подготвуваме за успешна кариера.

Нашата позиција во восокото образование ни овозможува ексклузивен инсајдерски увид во контекстот и трендовите што влијаат на одлуките на универзитетите и како резултат на тоа знаеме како високообразовните институции пристапуваат кон процесот на прием и знаеме зошто студентите постигнуваат успех при запишувањето.

*Имајте предвид дека во Република Словенија нема приемни испити (со исклучок за студиските програми по архитектура, уметничките студиски програми, дентална протетика, спорт, драмски уметности, графички дизајн) можете да се запишете само со дипломите од средно училиште.

Како го правиме тоа?

Да се работи со нас значи дека единствено што ви останува е да дојдете во Словенија на почетокот на вашата академска година *. Ние се грижиме за сè друго:

1

Закажете консултација и изберете еден од нашите пакети.

2

Ајде да направиме анализа на профилот со цел да ги разбереме вашите потреби и приоритети.

3

Ние ви ги даваме сите информации за предложените институции, програми и барања за прием.

4

Вршиме прелиминарна проверка на вашата документација.

5

Ние го доставуваме образецот за аплицирање за приемните испити од ваше име.

6

Ние ви обезбедиме наставни материјали и ве запишуваме на подготвителен курс за приемниот испит (по избор).

7

Ние ја доставуваме потребната документација за вашето запишување.

8

Ние ја подготвуваме и испраќаме целата документација потребна за процесот на прием навремено.

9

Ние ја следиме вашата апликација за запишување за да може да се фокусирате на вашиот живот.

10

Ние ви даваме редовни повратни информации за процесот на аплицирање.

11

Ние ги решаваме сите административни проблеми и бирократијата и ви пружаме поддршка по пристигнувањето во земјата.

12

Доколку е потребно, организираме подготвителен курс по англиски јазик пред почетокот на вашите студии.

13

Ние поднесуваме барање за дозвола за престој (студентски визи).

14

Почнувате да студирате!

Побарајте консултации

Поднесете барање онлајн.
Квалификуван специјалист ќе ве контактира и ќе ве советува!

Дополнителни извори на комуникација

тел. +386 69 776 133

Поставете ни прашање


Политика за заштита на личните податоци

Дополнителни извори на комуникација

тел. +386 69 776 133

Нашата колешка Ламовец Мојца претставува бесплатни студии во Словенија, одговара на прашања и решава дилеми поврзани со студиите во Словенија.

Аплицирајте
за студии
во Словачка!

Политика на заштита на личните податоци

×

Побарајте консултации


Политика за заштита на личните податоци

х

Приjавете се на курс соодветен за вас

за словенечки јазик

соодветен за вас

Политика за заштита на личните податоци

X

Побарајте консултации


Политика за заштита на личните податоци

х