Се организира конкурс за прием на летната школа за компјутерски науки – 2019 година

Четврта година по ред Институтот за компјутерски науки од факултетот за електротехника, компјутерски науки и информатика при универзитетот од Марибор организира Летна школа за компјутерски науки.

Од 26 до 30 август 2019 година ќе се одржат следните креативни работилници:

  1. „Програмирање за девојки“;
  2. „ Научи да управуваш со микроконтролер и сортирај бонбони“;
  3. «Разработи ја својата прва компјутерска игра;
  4. «Мојата прва игра на платформата Андроид».

Целна група се учениците од основните и средните училишта. Учеството во сите креативни работилници е бесплатно. Пријавувањето е до 15 мај 2019 година.

Подетално

Извор: feri.um.si