Предизвиците на предавањето и пренесувањето на вештините на словенечкиот јазик во странство

Во понеделникот на 11-ти ноември 2019 година на Европскиот правен факултет одржано е предавањето „Предизвиците на предавањето и пренесувањето на вештините на словенечкиот јазик во странство“.

Предавањето го одржа докторот по филолошки науки Татјана Вучајник, која што зборуваше за предизвиците при предавањето на словенечки јазик и старосно хетерогената аудиторија во странство.

Извор: epf.nova-uni.si