МБА Бизнис администрација

  • Двојна диплома

MBA
Бизнис
администрација

  • Двојна диплома

Важно: уписот во три термини – на есен, на зима или на пролет!

Оваа програма е наменета за студентите со одлично познавање на англискиот јазик кои претендираат на раководечките позиции во компаниите или пак планираат да отворат свој бизнис.

МБА програмата во бизнис администрација со двојна диплома комбинира две акредитирани програми – мастер програмата на Високата школа за менаџмент во Братислава и МБА програмата на „City University“ од Сиетл.

Предавањата се одржуваат во Братислава, од понеделник до четврток. Сите студенти имаат пристап до „CityU“ академската заедница и информациските ресурси. По успешното комплетирање на студиите, дипломантите истовремено добиваат две дипломи – мастер диплома на словачкиот универзитет која е призната од сите земји во ЕУ, и МБА титула која е призната во САД и пошироко. Паралелните студии претставуваат можност за заштеда на време и пари за добивање на две дипломи, а интегрираната листа на предмети го нуди најдоброто од двете програми.

Траење на студиите: 2 години / 2 години и 6 месеци.

Степен на студии: магистерски.

Јазик на студирање: англиски.

Посетување на настава: редовно (2 години), онлајн (2 години и 6 месеци).

Школарина: 2.500 € на година.

Приемни испити: Англиски (TOEFL сертификат).

Побарајте консултации


Политика за заштита на личните податоци

Аплицирајте
за студии
во Словачка!

Политика на заштита на личните податоци

×

Побарајте консултации


Политика за заштита на личните податоци

х

Приjавете се на курс соодветен за вас

за словенечки јазик

соодветен за вас

Политика за заштита на личните податоци

X

Побарајте консултации


Политика за заштита на личните податоци

х