Национална виза или виза Д (за посети на долг престој)

Национална виза или виза Д (за посети на долг престој)

Ако сакате да останете во Германија подолго од 90 дена, а вашата националност бара да добиете шенгенска виза, ќе треба да аплицирате за национална виза (виза за категорија Д) пред да патувате.

Националната виза (nationales Visum) дозволува влез во Германија врз основа на тоа што ќе аплицирате за дозвола за престој. Тоа ви овозможува да влезете во Германија како потенцијален жител и да останете додека аплицирате за престој. Треба да добиете дозвола за престој во рок од три месеци по пристигнувањето во Германија.

Побарајте консултации


Политика за заштита на личните податоци

Аплицирајте
за студии
во Словачка!

Политика на заштита на личните податоци

×

Побарајте консултации


Политика за заштита на личните податоци

х

Приjавете се на курс соодветен за вас

за словенечки јазик

соодветен за вас

Политика за заштита на личните податоци

X

Побарајте консултации


Политика за заштита на личните податоци

х