Бесплатно образование во Чешка

Бесплатно образование во Чешка

Чешка нуди БЕСПЛАТНО терцијарно образование на странски студенти. За да можете да уживате во придобивките од БЕСПЛАТНО образование во Чешка, треба да студирате на чешки јазик. Затоа, важно е студентите да одвојат време да го научат чешкиот јазик.

За сите оние кои се заинтересирани за квалитетно образование на најпрестижните универзитети во Чешката Република, во партнерските институции на 2TM ќе најдете програми кои ќе ве подготват за приемни испити, без оглед на избраната насока. Со 2 TM ќе најдете подготвителни курсеви за студирање на чешки универзитети на чешки јазик.

Изберете специјализација што ве интересира:

  1. Курсот за подготовка за упис на универзитет – економска специјалност
  2. Курсот за подготовка за упис на универзитет – техничка специјалност
  3. Курсот за подготовка за упис на универзитет – хуманистички науки
  4. Курсот за подготовка за упис на универзитет – медицина и природни науки
  5. Курсот за подготовка за упис на универзитет – креативни специјалитети (архитектура, сликарство, дизајн)
  6. Курсот за подготовка за упис на универзитет – индивидуална програма (составена во согласност со избраната специјалност)

Студентите интензивно го изучуваат чешкиот јазик, кој постепено е поврзан со специјализирани предмети од кои апликантот ќе полага приемни испити.

За повеќе информации за курсот за подготовка на универзитет заснован на специјализација, датуми на запишување и цени, пополнете го формуларот или пишете на education@2tm.si.

Побарајте консултации


Политика за заштита на личните податоци

Аплицирајте
за студии
во Словачка!

Политика на заштита на личните податоци

×

Побарајте консултации


Политика за заштита на личните податоци

х

Приjавете се на курс соодветен за вас

за словенечки јазик

соодветен за вас

Политика за заштита на личните податоци

X

Побарајте консултации


Политика за заштита на личните податоци

х