Активности на 2ТМ во 2021 година: саеми, семинари, конференции

Сакате да студирате во Европа? Барате земја која максимално ќе одговара на вашите барања?

Образованието во Словенија со својот квалитет, достапност, можност за упис на многу програми без приемен испит и со можноста за работа за време на студиите привлекува многу студенти.

Компанијата 2ТМ редовно учествува на различни манифестации на територијата на Србија, Русија и Украина. За тоа каде сè може да разговарате со нашите стручњаци во учебната 2021/2022 може да видите подолу.

Photo: © 2ТМ на презентација во Институт Концепт – Скопје

На нашите отворени семинари и градски образовни форуми/саеми може лично да се запознаете со соработниците на компанијата, да поставите прашања и да добиете исцрпни одговори.

План на активности на 2ТМ за 2021 година

WEBINAR-I 2TM

Интересот на странските студенти за студии во Словенија е голем. Поради сегашната здравствена состојба, многу саеми за образование се откажани, ниту пак може да се одржат презентации во средните училишта како порано.
Затоа решивме да организираме веб-семинари на кои што ќе се обидеме да одговориме на прашањата на идните студенти. Сите веб-содржини се бесплатни, а сите заинтересирани идни студенти за следните теми може да се пријавите:

„Предности на студирањето во Словенија“: веб-семинарот е наменет за сите кои сериозно размислуваат да студираат во странство. Ќе ви ги претставиме предностите на студирањето во Словенија, ќе ви дадеме основни информации за словенечкиот систем за високо образование и роковите за пријавување.

  1. 8 -ти април (српско говорно подрачје)
  2. 13 -ти април (македонско говорно подрачје)

„Мастер студии во Словенија“: вебинарот е наменет за секој што завршува или веќе завршил додипломски студии. Ќе дознаете кои универзитети ја нудат студиската програма на која сакате да се запишете, кои се вашите опции за упис, кога се роковите, кои документи се потребни и сè друго што е поврзано и со студиите и со животот во Словенија.

  1. 11 -ти мај (македонско говорно подрачје)
  2. 13 -ти мај (српско говорно подрачје)

Листатат на веб-семинарите редовно ќе ја ажурираме, затоа ве покануваме редовно да не следите.

Доколку сакате да се пријавите на некој од нашите бесплатни веб-семинари, можете да не контактирате на education@2tm.si

WEBINARI (Хоризонтот на Oбразованието), Руска Федерација, 2020-2021 година

Поради неможноста за организирање на регуларни саеми за образование во живо, ние не го трошиме времето попусто и најдовме прекрасна можност за контакти со училиштата од Руската Федерација. Благодарение на нашиот деловен партнер – петербуршкиот образовен саем „Хоризонтот на Oбразованието“ – ние земаме учество на конференцијата организирана на интернет платформата ZOOM со училиштата од регионот. Во ноември такви конференции организирани на интернет платформата ZOOM ќе се одржат за училиштата од Уфа,Чељабинск и Екатеринбург. А на есен ние ќе го прошириме полето на дејствување и ќе продолжиме со комуникацијата со училиштата од другите градови на Руската Федерација во истиот формат, дури и ако се обноват регуларните саеми во живо во Москва и Санкт Петербург. Овој начин на комуникација ни дава на нам повеќе можности со матурантите дури и во најодалечените региони на Руската Федерација.

Интервју: „Бесплатни студии во Словенија“

Нашата колешка Ламовец Мојца претставува бесплатни студии во Словенија, одговара на прашања и решава дилеми поврзани со студиите во Словенија.

Архива

Вебинар: »Предности на студирањето во Словенија« 13.04.2021

Вебинар „Предности на студирањето во Словенија“: вебинар е наменет за сите кои сериозно размислуваат да студираат во странство. Ќе ви ги претставиме предностите на студирањето во Словенија, ќе ви дадеме основни информации за словенечкиот систем за високо образование и роковите за пријавување.

Вебинар: »Студии по мехатроника во Словенија«

Вебинар: »Студии по мехатроника во Словенија«: Дипломирани студенти по мехатроника брзо наоѓаат работа низ целиот свет, тоа им овозможува меѓународно призната диплома добиена во Словенија. Заедно со претставниците на VSŠ VELENJE ги презентиравме придобивките од студиите на виши школи и студии по мехатроника, со акцент на модули за управување со енергија и обновлива енергија.

Вебинарот „Пријави за студии во Словенија“

Вебинарот „Пријави за студии во Словенија“: беше наменет за секој што сериозно размислува да студира во Словенија. Подетално ги запознавме учесниците со роковите за пријавување и упис и условите за упис. Големо внимание посветивме на објаснувањето зошто е важно да се пријавете во првиот пријавни рок и зошто е важен редоследот на избраните студиски програми. На крајот на вебинарот, одговоривме на сите ваши прашања во врска со студирањето во Словенија.

Вебинар „Што треба да знаете пред да дојдете во Словенија“

Вебинарот беше наменет за секој што ги започна своите студии на 1 октомври 2020 година. Разговаравме за можноста за сместување, добивање дозвола за престој врз основа на студии, добивање даночен број и курсеви за словенечки јазик. Вебинарот се одржа на 16. септември за македонското говорно подрачје и на 24. септември за српското говорно подрачје. Повеќето прашања беа поврзани со дозволи за престој и курсеви по словенечки јазик.

Cаемот „Путокази“, Нови Сад, Србија, 4 до 5 март 2020 година

2ТМ традиционално ќе учествува на саемот за образование „Путокази“, кој ќе се одржи во Нови Сад, Србија од 4 до 5 март 2020 година. На овој меѓународен саем секоја година се претставуваат околу 500 образовни институции од земјата и од странство, а наменет е за сите идни средношколци и студенти кои бараат „патокази“ за избор на вистинскиот професионален пат.
Претставниците на 2ТМ и оваа година ќе ги информираат сите заинтересирани средношколци и нивните родители, за начинот на студирање во Словенија и предностите за стекнување на меѓународно призната диплома со европски квалитет. За време на саемските денови, посетителите на штандот на 2ТМ ќе имаат можност да се информираат за изборот на студиските програми на словенечките универзитети, уписните рокови, потребните документи за пријава, како и за условите за прием на одредени програми.
Ве каниме да го посетите штандот на 2ТМ, каде лично ќе ги добиете одговорите на сите ваши прашања во врска со студиите во Словенија!

Повеќе…

Презентација и консултации „Студирање во Словенија“, Скопје, Куманово, Велес – Македонија, 9. – 14. февруари 2020

Вработените од 2ТМ – Љубљана во периодот помеѓу 9 и 14 февруари 2020 ќе бидат во посета на Скопје, Куманово и Велес, во Македонија, каде што ќе вршат презентации и консултации, и на учениците од завршните години на средните училишта ќе им ги претстават предностите на студирањето во Словенија, ќе одговараат на нивните прашања во врска со уписните рокови, условите за упис, изборот на студиски програми, како и на општи прашања за студентскиот живот во Словенија.

Повеќе…

Презентација и консултации „Образование во Република Словенија“, Сплит/Дубровник, Република Хрватска на 03-ти и 04-ти февруари 2020 година

Вработените во 2TM од Љубљана на 03-ти февруари 2020 година ќе го посетат Сплит, каде што ќе го одржат презентација и на 04-ти февруари 2020 година ќе го посетат Дубровник, каде што ќе имаат консултации. Ќе им ги претстават предностите од студирањето во Република Словенија на учениците од завршните години во средните училишта и на студентите, ќе одговараат на прашања за роковите и за процедурите за запишување, условите за запишување, изборот на студиската програма на словенечките универзитети и на општи прашања за студентскиот живот во Република Словенија.

Повеќе…

Презентација и консултации „Образование во Република Словенија“, Тиват/Подгорица/Никшич, Црна Гора 05-ти и 06-ти февруари 2020 година

Вработените во 2TM од Љубљана на 05-ти февруари 2020 година ќе го посетат Тиват, каде што ќе одржат консултации и Подгорица, каде што ќе одржат презентација и на 06-ти февруари 2020 година ќе го посетат Никшич во Црна Гора, каде што ќе имаат консултации. Ќе им ги претстават предностите од студирањето во Република Словенија на учениците од завршните години во средните училишта и на студентите, ќе одговараат на прашања за роковите и процедурите за запишување, условите за запишување, изборот на студиската програма и на општи прашања за студентскиот живот во Република Словенија.

Повеќе…

Презентација „Образование во Република Словенија“ Мостар, Босна и Херцеговина, 07-ми февруари 2020 година

Вработените во 2TM од Љубљана на 07-ми февруари 2020 година ќе го посетат Мостар во Босна и Херцеговина, каде што ќе одржат презентација. Ќе им ги претстават предностите од студирањето во Република Словенија на учениците од завршните години во средните училишта и на студентите, ќе одговараат на прашања за роковите и за процедурите за запишување, условите за запишување, изборот на студиската програма и на општи прашања за студентскиот живот во Република Словенија.

Повеќе…

Семинар и презентација “Образование во Република Словенија”, Чачак / Шабац, Србија, 18.-21.12. 2019

Вработените во компанијата 2ТМ – Љубљана на 21-ви ноември 2019 година ќе го посетат Чачак и Ужице во Република Србија, каде што ќе одржат семинар и презентација и ќе им ги претстатават предностите на образованието во Република Словенија на матурантите, ќе им одговорат на нивните прашања за термините и процедурите за запишување, условите за запишување, програмите во словенечките универзитети и на прашањата за студентскиот живот во Република Словенија.

Семинар и презентација “Образование во Република Словенија”, Пожаревац, Србија, 13. 12. 2019

Претставници на 2ТМ – Љубљана, на 13. декември 2019 ќе бидат во посета на Пожаревац, Србија, каде што на локалнот саем ќе се сретнат со учениците од завршните години од средното училиште. Ќе им ги претстават предностите на студирањето во Словенија, ќе одговараат на нивните прашања во врска со уписните рокови, процедурите, условите за упис, изборот на студиски програми, како и на општи прашања за студентскиот живот во Словенија.

Презентации и консултации со 2ТМ на тема „Бесплатно студирање во Словенија“, Скопје, Македонија, 4-10.12.2019

Претставници на 2ТМ од Љубљана ќе го посетат главниот град на Македонија, Скопје во почетокот на декември 2019 година (4-10.12.2019), со цел да оддржат презентации на тема „Бесплатно студирање во Словенија“. На презентациите наменети за средношколците во завршните години од средните училишта, специјалистите за образование од 2ТМ ќе ги претстават условите, пријавните рокови, предностите за студирање во Словенија. Истотака специјалистите на 2ТМ ќе ги претстават угодностите за студирање во Словенија и ќе одговараат на прашања за изборот на студиските програми и за студентскиот живот.

Семинар и презентација “Образование во Република Словенја”, Приедор / Бања Лука, БиХ, 2.-4. 12. 2019

Вработените во компанијата 2ТМ – Љубљана на 5-ти декември 2019 година ќе ја посетат Бања Лука во Босна и Херцеговина, каде ќе одржат семинар и презентација и ќе им ги претстатават предностите на образованието во Република Словенија на матурантите, ќе им одговорат на нивните прашања за термините и процедурите за запишување, условите за запишување, програмите во словенечките универзитети и на прашањата за студентскиот живот во Република Словенија.

Семинар и презентација “Образование во Република Словенја”, Осиек, Хрватска / Сомбор / Суботица, Србија, 19.-22. 11. 2019

Вработените во компанијата 2ТМ – Љубљана на 12-ти декември 2019 година ќе го посетат Сомбор и Суботица во Република Србија, каде што ќе одржат семинар и презентација и ќе им ги претстатават предностите на образованието во Република Словенија на матурантите, ќе им одговорат на нивните прашања за термините и процедурите за запишување, условите за запишување, програмите во словенечките универзитети и на прашањата за студентскиот живот во Република Словенија.

„Образование и кариера“, Москва, Русија, 9.-10. 11. 2019

Саемите „Образование и кариера“ ги организира Министерството за образование и секогаш се подготвени на високо ниво. Изложувачите се од Русија и од странство, а бројот на посетители е секогаш голем. 2ТМ редовно учествува на пролетниот и есенскит саем како во Москва, така и во Санкт Петербург.

Саем "Study abroad. Fair 2019. ”, Нови Сад, Србија, 27 октомври 2019 година

Во недела на 27 октомври 2019 година, тимот на компанијата 2TM ќе земе учество на саемот “Study Abroad Fair 2019” во организација на Центарот за образование во странство Ино Едукација во Нови Сад, Србија. Посетете не помеѓу 12:00 и 18:00 часот во хотел Шератон.

Добредојдени сте!

Саем "Study abroad. Fair 2019. ”, Белград, Србија, 26 октомври 2019 година

Во сабота на 26 октомври  2019 година, тимот на компанијата 2TM ќе земе учество на саемот “Study Abroad Fair 2019” во организација на Центарот за образование во странство Ино Едукација во Белград, Србија. Посетете не помеѓу 12:00 и 18:00 часот во хотел Хилтон.

Добредојдени сте!

„Саем за образование и наставни средства“, белград, Србија, 23.-27. 10. 2019

Трета година по ред ќе учествуваме на белградскиот саем „Саем за образование и наставни средства“, кој ќе се одржи на крајот на октомври во 2019 година. Со досегашните резултати од нашето учество на овој саем сме многу задоволни. Затоа се одлучивме да учествуваме повторно. На овој саем се промовира учењето како доживотен процес и затоа изложбената понуда е многу опсежна. Токму заради тоа саемот го посетуваат околу деведесет илјади посетители во пет денови.

“Московски ден на професионална ориентација”, Москва, Русија, 19.10.2019

Компанијата 2TM традиционално учествува во „Московскиот ден на професионална ориентација“, кој што се одржува два пати годишно. Првиот се одржа на 2 март, а на есен ќе се одржи на 19 октомври.

Ова е најпосетуваниот саем за образование. Него го посетуваат до 20 000 студенти за подобро да ја изберат својата идна професија и најсоодветниот образовен центар за себе.

Повеќе…

»Образовни хоризонт«, санKT Петербург, Русија, 17.10.2019

Саемот го посетуваат пред сѐ ученици од повисоките одделенија, кои ги барааат студиските програми и образовни установи кои најмногу им одговараат. Покрај учениците, саемот го опсетуваат и психолози и педагози кои се задолжени за професионално усмерување.

Саем за стипендии и високо образование, Ријека, 17. 10. 2019

На универзитетот во Ријека на 17-ти октомври ќе биде одржан саем за стипендии и високо образование, на кој што ќе се претстават домашни и странски изложувачи.

Посетителите ќе добијат подетални информации за стипендиите и за другите начини на финансирање на студирањето, па и за самите студиски програми. Паралелно со саемот ќе се одржи уште една програма: предавања, дискусии, и округла маса.

Тимот од компанијата 2ТМ како гостин на штандот на Универзитетот од Нова Горица на учениците и студентите ќе им ги претстави предностите и можностите за студирање во Република Словенија.

Семинар и презентација “Образование во Република Словенија”, Крушевац / Краralево / Крагуевац, Србија, 24-26 септември 2019 година

Вработените во компанијата 2ТМ – Љубљана на 24-ти септември 2019 година ќе го посетат Крушевац, 25-ти септември Краљево и 26-ти септември Крагуевац, во Република Србија, каде што тие ќе одржат семинар и презентација и ќе им ги претстават предностите од образованието во Република Словенија на матурантите и ќе им одговорат на нивните прашања за термините и процедурите за прием, условите за запишување, програмите во словенечките универзитети и ќе одговорат на прашањата за студентскиот живот во Република Словенија.

Саем „My career my choice“, 19.4 – 20.4.2019, Ниш, Србија

Тимот на 2ТМ учествуваше на саемот „Моја кариера – мој избор“ во Ниш, Србија од 19.4 – 20.4.2019. Покрај големата посетеност на нашиот штанд, на саемот одржавме и две презентации на кои дојдоа вкупно педесет луѓе.

Повеќе

„Образование и кариера“, Москва, Русија, 16.-17.3.2019

16-17 март 2019 година во Гостини двор во Москва се одржа најголемата исложба за образование во Русија „Образование и кариера 2019 “ . Овој настан се одржува секоја година, и ужива многу голема популарност помеѓу големиот број на посетители. Помеѓу посетителите на исложбата традиционално присуствуваа и учениците кои што скоро ќе завршат во општите училишта, студентите од колеџите и високообразовните установи, а исто така и возрасни посетители, кои што се интересираат за образованието не само за својте деца, туку и за себе.

Повеќе

Меѓународен саем на образование „Патокази“, 7.3 – 9.3.2019, Нови Сад, Србија

„2ТМ“ оваа година по втор пат се претстави на саемот „Патокази“, кој е наменет за учениците во завршните години во основните и средните училишта и за студентите. Покрај нас, на саемот се претставија околу 60 образовни установи и институти од Србија и од странство, а саемот го посетија преку 30 000 посетители.

Повеќе

Агенцијата 2ТМ одржа презентација во училиштето за странски јазици «Инфинитив» 6.3.2019

6 март 2019 година во просториите на белградското училиште за странски јазици «Инфинитив» («Studio za učenje stranih jezika Infinitiv»), каде се одржуваат курсеви по словенечки јазик, претставниците 2ТМ одржаа презентација на работата на компанијата за српските матуранти.

Повеќе

„Московски ден на профориентации“, Москва, Русија, 2.3.2019

2ТМ е традицонално присутен на саемот „Московски ден на профориентации“, кој се оддржува два пати годишно. Пролетниот термин е веќе познат – 2.3.2019 година, а есенскиот термин во октомври ќе биде познат кон крајот на годината.

Овој саем е најпосетуван од областа на образованието. Него го посетуваат околу дваесет илјади ученици и студенти со цел полесно да се одлучат за својата идната професија и изборот на најдобрата образовна установа.

„Образовни хоризонти“, Санкт Петербург, Русија, 28.02.2019

Последниот воз за кандидатите и образовните институции само што не избегал: имено сега учениците кои што завршуваат школо активно ги анализираат варијантите за своето понатамошно школување, а високообразовните институции и колеџи проведуваат работа за професионална ориентација и се подготвуваат за пополнување на студентското семејство. Затоа крајот на зимата и почетокот на пролета традиционално се преполнети со секакви образовни настани – форуми за кариера, изложби, семинари, на кои што кандидатите непосредно се запознаваат со образовните установи.

Повеќе

2ТМ зема учество на „Изложба на високите образовни установи за кандидати и нивните родители во Харков“

Во петок, 22 февруари, вработените во харковската канцеларија на 2ТМ земаа учество во „Изложба на високообразовните установи за кандидати и нивните родители во Харков“. Настанот со девиза „Јас ја избирам иднината“ се одржа во просториите на харковското училиште бр. 162.

Повеќе

Во Љубљана се одржа „Ден на отворени врати“ во 2ТМ

На 15 и 16 февруари 2019 во канцеларијата на 2Тм во Љубљана, на Дунајска 106, се одржа ден на отворени врати. Идни студенти од Србија, Хрватска и од БиХ не посетија и изразија интерес за студирање во Словенија. Некои од нив веќе избрале студиска програма и образовна установа, други пак сеуште не се одлучиле што ќе студираат. Покрај тоа, посетителите се интересираа и за привилегиите за студентите, можностите за живеење во студентски дом, детали за овогодинешната уписна постапка и се што е поврзано студентскиот живот во Словенија. Што се однесува до студиските програми: најголем интерес меѓу посетителите имаше за областите економија и менаџмент, психологија, информатичи технологии и за медицина.

Во рамки на настанот, посетителите добија многу корисни иснофрмации, за кои се надеваме дека ќе им бидат од помош при брзата и правилната одлука за својот професионален пат.

Овде сакаме да ве потсетиме дека од 12 февруари почна првиот уписен рок на словенечките високообразовни институции.

Среќно на сите идни стденти!

Семинар „ Образование во Словенија: запиши се навреме! “ Санкт Петербург, Русиjа, 4 февруари 2019

Во понеделник, 04 февруари, во петербургската библиотека “На Стремјаној” се одржа семинар 2ТМ “Образование во Словенија: запиши се навреме! ”. Од насловот на семинарот не е тешко да се сетиме, дека главна тема на настанот се особеностите на уписната кампања 2019/2020. Како главни прашања на семинарот биле разгледани роковите за поднесување на документи за запишување, бројот и на места за странци.

Повеќе

„Образованието во Словенија: програми, рокови, перспективи“ Санкт Харков, Украина, 2 февруари 2019

Во сабота, 2 февруари, во просториите на компјутерската школа Hillel во Харков се одржат првиот за 2019 година семинар на 2ТМ „Образованието во Словенија: програми, рокови, перспективи“. Токму поради тоа ние за учесниците на семинарот ги подготвивме најважните и најпотребните информации кои даваат јасна претстава за школувањето и за животот во Словенија. Гостите најмногу се интересираа за темата за јазичните курсеви, за условите за живеење во студентските домови, а исто така нѐ прашуваа и за тоа каков вид помош можеме да им понудиме ние на нашите клиенти.

Повеќе...

2ТМ ги посети средните училишта во Бања Лука, БиХ 28. - 30. јануари 2019

Специјалистите за образование од 2ТМ – Љубљана, во периодот од 28 до 30 јануари 2019 година, ги посетија средните училишта во Бања Лука, БиХ, со цел да ги претстават предностите на студиите во Словенија. Претставниците на 2ТМ одговараа на нивните прашања поврзани со пријавните рокови и постапки, условите за упис, изборот на студиските програми и општо за студентскиот живот во Словенија.

Повеќе

Семинар: „Студии во Словенија – донеси ја правата одлука“, Санкт Петербург, 4.12.2018

Во вторник на 4-ти декември 2018 година во Санкт Петербург, фирмата 2ТМ одржа бесплатен семинар: „Студирај во Словенија – Донеси ја правата одлука“.

Раководителката на словенечката фирма 2ТМ во Санкт Петербург, Ксенија Балашова на семинарот ја претстави Словенија – по што е позната таа, како живеат Словенците и зошто многубројни родители ги испраќаат своите деца на студии во Словенија.

Учесниците на семинарот се информираа како да се запишат на европска образовна установа без приемни испити и како да се стекнат со квалитетно образование.

Повеќе

Саем „Образование и кариера“, Москва, Русија, 24 – 25 ноември 2018 година

Компанијата 2ТМ учествуваше на московскиот саем за “Образование и кариера” во организација на Министерството за образование и наука и на Министерството за индустрија и трговија на Руската Федерација.

На сеамот се претставија образовните институции на Русија, како и јазиќни училишта, универзитети и агенции од Европа. Саемот го посетија повеќе од деветнаесет илјади луѓе.

Повеќе

Саем „World Education Fair“. Загреб, Хрватска, 16-17 ноември 2018 година

На 16-ти и 17-ти ноември 2018 година во главниот град на Хрватска, во Кристалната сала на Загребскиот изложбен центар, се одржа World Education Fair, на кој учествуваше и 2ТМ.

На овој саем учествуваа над шеесет образовни институции од преку десетина земји. Посетителите на саемот можеа да ги добијат сите информации за додипломските, магистерските студии, за средните училишта, курсеви за изучување на јазици, стипендии, како и за програмата Work & Travel USA.

Повеќе

Саем Education of Slobozhanshchina and Studying Abroad, Харков, Украина, 8 – 10 ноември 2018 година

На овој саем, кој трае неколку дена, посетителите може да се запознаат со сите образовни установи кои нудат образование во странство.

Саем на образование и наставни помагала – Белград, Србија, 24 – 28 октомври 2018 година

Втора година по ред учествуваме на белградскиот саем „Саем на образование и наставни помагала“, кој ќе се одржи на крајот од октомври 2018 година. Задоволни сме со резултатите од учеството на Саемот во 2017 година, па затоа одлучивме да учествуваме и оваа година. Мотото на Саемот е „Образована Србија, успешна Србија“. На Саемот се промовира учењето како доживотен процес, па како резултат на тоа и саемската понуда е многу обемна. Овој саем е многу посетен – дури 90 000 посетители во текот на петте саемски  денови.

Саем на стипендии и на високо образование, Риека, Хрватска, 18.10.2018 година

Саемот на стипендии и на високо образование во организација на Институтот за развој на образованието е единствен настан на кој се претставуваат студиски програми, стипендии и широка понуда на образование во Хрватска и во странство, достапни за хрватските граѓани. Саемот е наменет за сите кои се заинтересирани за стипендии и за други форми на финансиска поддршка, а посебно за средношколците заинтересирани за остварување на образовните цели во Хрватска и во странство.

Своите програми на стипендирање и придружната образовна понуда ќе ги претстават хрватските и странските универзитети и високите школи, државните институции, амбасадите, странските културни центри, компаниите и непрофитните организации. На овој начин, Саемот станува место, каде што посетителите може да ги пронајдат сите информации и услуги потребни за успешна пријава на образовните програми и на програмите за стипендирање во Хрватска и во странство.

Саем „Хоризонт на образование“, Санкт Петербург, Русија, 18.10.2018 година

Саем на образование кој секоја година се фокусира на прашањата за избор на образовната установа и идната професија. На саемот учествуваат претставници на образовните установи од Санкт Петербург и од цела Ленинградска област. На програмата има тематски семинари, тренинзи, тестирања за странски јазици, за избор на професија и игри за учениците.

„Семинар на образование во Словенија“, Харков, Украина, 6.10.2018 година

В сабота, на 6.10.2018 година, од 11:00 до 13:00 часот, во Харков ќе се одржи бесплатен семинар на компанијата 2ТМ „Образование во Словенија: значењето на квалитетното образование и зошто баш Словенија?“. Адреса на одржување на семинарот: ул. Короленко 10, Харков (Компјутерска школа Хилел).

„Московски ден на професионална ориентација и кариера“, Москва, Русија, 29.9.2018 година

Ова е најголемиот годишен кариерен форум во престолнината на Русија. На едно место се собираат повеќе од десетици илјади ученици и студенти за да ја изберат својата професија и студиска програма која најмногу им одговара.

Саем на образование, Пожаревац, Србија, 23.3.2018 година

Во гимназијата во Пожаревац е одржан Саем на образование, организиран од тимот за кариерно водење и за советување ученици на Гимназијата Пожаревац. 2ТМ учествуваше и на овој саем, и така продолжи да ја промовира Словенија како студиска дестинација и да им нуди помош на учениците од Западен Балкан при упис на образовните институции во Словенија.

На Саемот учествуваа околу 30 претставници од факултетите и од вишите школи од Србија. 2ТМ беше единствена агенција која промовираше бесплатни студии во Словенија за граѓаните на Србија. Забележавме дека кај учениците во Србија има голем интерес за студирање во Словенија, со оглед на тоа што штандот на 2ТМ беше еден од најпосетените.

Фирмата 2ТМ учествуваше и на тркалезната маса, при што учесниците на Саемот и раководството на Гимназијата ги запозна со основните карактеристики на високото образование во Словенија.

Саем „Патокази“, Нови Сад, Србија, 8 – 10 март 2018 година

Од 8 до 10 март во Нови Сад се одржа 13. по ред саем на образование „Патокази“. 2ТМ учествуваше за на идните студенти да им биде полесно да се запишат на некој од факултетите или вишите школи во Словенија. Слободно можеме да кажеме дека во текот на трите дена, штандот на 2ТМ беше еден од најпосетените. На штандот не доаѓаа само идните студенти и нивните родители, туку и наставници и претставници на средните училишта, заинтересирани за соработка со фирмата 2ТМ.

Консултации со стручњак

Побарајте консултации


Политика за заштита на личните податоци

Аплицирајте
за студии
во Словачка!

Политика на заштита на личните податоци

×

Побарајте консултации


Политика за заштита на личните податоци

х

Приjавете се на курс соодветен за вас

за словенечки јазик

соодветен за вас

Политика за заштита на личните податоци

X

Побарајте консултации


Политика за заштита на личните податоци

х