Наука за податоци


Наука за податоци

  • Степен: Мастер (2 години)
  • Јазик: словенечки, англиски

Програмата создава врвни експерти со детално познавање на математика, компјутерска и применета статистика. Студентите се здобиваат со теоретски основи и практични вештини што им се потребни за да станат водечки експерти во науката за податоци.

Студентите се обучени да работат во различни организации, како што се, на пример, истражувачки институции, ИТ компании, банки, осигурителни компании, транспортни организации, телекомуникацискиот сектор, интернет провајдери, енергетски системи, финансии, медицина, биологија и други области собираат големи количини на податоци.

Експертите за анализа и обработка на податоци се најбараните експерти во 21 век.


Пријавете се на програмата!Политика за заштита на личните податоци

Аплицирајте
за студии
во Словачка!

Политика на заштита на личните податоци

×

Побарајте консултации


Политика за заштита на личните податоци

х

Приjавете се на курс соодветен за вас

за словенечки јазик

соодветен за вас

Политика за заштита на личните податоци

X

Побарајте консултации


Политика за заштита на личните податоци

х