Conde Nast Traveller ја постави Република Словенија на првото место!

Conde Nast Traveler, престижното американско списание, коешто ги рекламира најатратиквните туристички дестинации низ целиот свет, ја смести Република Словенија на првото место покрај најпосакувание дестинации за следната година.

Photo: Езерото Блед/unsplash/Neven Krcmarek

Во строијата објавена во нивното списание, тие ги имаат споменато неодмна освоените Мишелин ѕвезди, одличното вино и истовремено сето тоа прикажано со многубројни фотографии од зелените реки и езера, коишто туристите можат да ги посетат во Република Словенија. Езерото Блед беше поставено на посебно место и беше опишано како зелена оаза на мирот.

По Република Словенија следи Јоркшир (Велика Британија), Мелидс (Португалија), Обединетите Арапски Емирати и Канарските Острови.

Извор: delo.si