Чешка република

Зошто во Чешка на мастер студии

Чешка е дом на најстариот универзитет во Централна Европа (Универзитетот Чарлс во Прага). Се смета за рај за студентите и секоја година дочекува околу 35.000 странски студенти.

Прочитај повеќе →

7 причини да студирате Фармација во Чешка

Фармацевт има една од најпочитуваните професии на глобално ниво и една од најплатените работни места. Тие знаат како лековите влијаат на човечкото тело и имаат индивидуален пристап што придонесува за благосостојбата на пациентот. Фармацевтите имаат широк спектар на можности за кариера. Тоа е работа со голема побарувачка, поттикната од зголемувањето на бројот на рецепти и

Прочитај повеќе →

Зошто да студирате во странство во Чешка?

Постојат 7 причини зошто илјадници странски студенти ја избраа оваа земја за високо образование во странство.

Прочитај повеќе →

Студирајте аптека на Универзитетот Чарлс во Чешка

Ако уживате во природните науки, особено во хемијата и биологијата, и сте прецизни, систематски, имате интерперсонални вештини и сакате да им помагате на луѓето, фармацијата е професија за вас.

Прочитај повеќе →

Аплицирајте
за студии
во Словачка!

Политика на заштита на личните податоци

×

Побарајте консултации


Политика за заштита на личните податоци

х

Приjавете се на курс соодветен за вас

за словенечки јазик

соодветен за вас

Политика за заштита на личните податоци

X

Побарајте консултации


Политика за заштита на личните податоци

х