Бизнис

Додипломски програм Студии за бизнис и менаџмент

Во зависност од целите на кариерата на студентот, тие избираат една од полињата за специјализација:
– финансии,
– сметководство,
– оданочување и ревизија,
– Претприемништво,
– Менаџмент на снабдувачки синџири,
– Менаџмент на автомобили.

Студентите исто така можат да изберат од низа достапни интердисциплинарни предмети. Згора на тоа, студиските програми вклучуваат практични проекти со врвни деловни партнери и семестар во странство или стажирање. Студентите дури можат да учествуваат во факултативни екскурзии низ целиот свет (на пример, во Силиконската долина).

Времетраење: 6 семестри

Степен: Додипломски

Јазик: англиски

Годишна школарина:

Не е во ЕУ: 11.340 евра / година

ЕУ: 8.940 ЕУР / година

Локација: Берлин, Хамбург

Приемни испити: онлајн тест за структура на интелигенција и тест за личност

Барања: ИЕЛТС 5.5, Диплома за средно училиште и превод

Мастер програм Финансии и управување

Со финансии, контролирање и сметководство, последипломска програма нуди солидна основа за започнување кариера во компанија, банка или во областа на консултантски услуги.

За време на студиите, студентите имаат можност да работат половина недела и да стекнат практично искуство. Студентите ќе ги стекнат потребните технички и методолошки знаења во текот на четири семестри и ќе ги комбинираат со клучните вештини за управување во текот на две практични фази, комплексни симулации за управување, семинари за лидерство и редовна работа ориентирана кон случаи.

Времетраење: 4 семестри

Степен: Мастер

Јазик: англиски

Годишна школарина:

Не е во ЕУ: 13,188 ЕУР / година

ЕУ: 11.988 ЕУР / година

Локација: Берлин

Приемни испити: Skype интервју

Барања: пријава, диплома и превод, писмо за мотивација, CV, работно искуство, ИЕЛТС 6

Мастер програм Управување на паметниот град

Откријте дигитални решенија, подобрете го урбаниот живот и надминете ги глобалните предизвици. Студентите ќе можат активно да се вклучат во нови и трансформативни технологии како што се AI и IoT.

Времетраење: 4 семестри

Степен: Мастер

Јазик: англиски

Годишна школарина:

Не е во ЕУ: 13,188 ЕУР / година

ЕУ: 11.988 ЕУР / година

Локација: Берлин, Хамбург

Приемни испити: Skype интервју

Барања: ИЕЛТС 6,пријава, диплома и превод, писмо за мотивација, CV

Мастер програм Корпоративно управување

За време на студиите, идните лидери ќе научат да користат иновативни алатки како што се “CEO Decision Making: Business Simulation” и “Professional Competencies Centre” за да ги донесат своите менаџерски вештини на следното ниво. Програмите вклучуваат практични проекти со врвни деловни партнери и опционални екскурзии, на пример до Силиконската долина.

Времетраење: 2 или 4 семестри

Степен: Мастер

Јазик: англиски

Годишна школарина:

Не е во ЕУ: 13,188 ЕУР / година

ЕУ: 11.988 ЕУР / година

Локација: Берлин, Хамбург

Приемни испити: Skype интервју

Барања: универзитетска диплома, ИЕЛТС 6

МБА

Со акредитација од FIBAA, МБА, студентите се здобиваат со лидерски вештини кои се квалификуваат за успешни потфати во комплексен, дигитализиран свет.

Интердисциплинарното размислување и работата во интеркултурни средини се основа на сите модули. Наставната програма вклучува анализа на клиенти, управување и развој на иновации, стратегии за планирање на различни нивоа на организацијата, управување со ресурси, управување и водечки компании и персонал.

Времетраење: 2 или 3 семестри

Степен: Мастер

Јазик: англиски

Годишна школарина:

Полно работно време 2 семестри: 17.500 ЕУР / година

Дел-студии 2 семестри: 11.660 ЕУР / година

Локација: Берлин, Хамбург, Изерлон

Приемни испити: Skype интервју

Барања: ИЕЛТС 6, пријава, диплома и дпревод, писмо за мотивација, CV

Побарајте консултации


Политика за заштита на личните податоци

Аплицирајте
за студии
во Словачка!

Политика на заштита на личните податоци

×

Побарајте консултации


Политика за заштита на личните податоци

х

Приjавете се на курс соодветен за вас

за словенечки јазик

соодветен за вас

Политика за заштита на личните податоци

X

Побарајте консултации


Политика за заштита на личните податоци

х