Бизнис менаџмент


Бизнис менаџмент

  • Степен: Додипломски студии (3 години), магистер (2 години)
  • Јазик: словенечки

Програмата има за цел да обучи специјалисти од областа на деловната администрација. Првата година на студии вклучува проучување на општи економски предмети: основи на економијата, менаџмент, претприемништво, маркетинг. Во втората година, студентите можат да изберат еден од 8 тесно специјализирани предмети што одредува понатамошна специјализација.

Професионалниот интерес на дипломираните студенти е насочен првенствено на истражување на пазарот, создавање и развој на деловни идеи и претприемништво во сите сектори на економијата, како и неекономските области (култура, спорт, здравство, општествени науки), како и контрола во туризам и угостителство.

Дипломирани студенти обично се вработени во јавната сфера, но исто така и во приватни компании.


Пријавете се на програмата!Политика за заштита на личните податоци

Аплицирајте
за студии
во Словачка!

Политика на заштита на личните податоци

×

Побарајте консултации


Политика за заштита на личните податоци

х

Приjавете се на курс соодветен за вас

за словенечки јазик

соодветен за вас

Политика за заштита на личните податоци

X

Побарајте консултации


Политика за заштита на личните податоци

х