Изграден 1905 година, Солканскиот мост е едно од најголемите архитектонски ремек-дела на светот. Се гордее со најголемиот камен лак на светот од 85 метри, а вкупната должина му е 220 метри. Во 1985 година е прогласен за технички споменик кој што ја надополнува туристичката понуда на Нова Горица и околината. Навечер силните светла уште повеќе ја истакнуваат неговата моќна појава. Смарагдно зелената река Соча која што тече под мостот, многу често е мотив заедно со мостот за туристички разгледници од Солкан и  Нова Горица.

Photo: shutterstock/JRP Studio

Во Нова Горица ве очекува интересна низа на студиски програми: од природни науки, инженерство, биотехника, хуманистички науки, уметност, деловни науки.

Достапни се само уште неколку слободни места, па затоа побрзајте да се пријавите.

За повеќе информации за студирањето и студиските програми во Нова Горица контактирајте не на следната електронска адреса: education@2tm.si.

Консултации со стручњак

Побарајте консултации


Политика за заштита на личните податоци

Аплицирајте
за студии
во Словачка!

Политика на заштита на личните податоци

×

Побарајте консултации


Политика за заштита на личните податоци

х

Приjавете се на курс соодветен за вас

за словенечки јазик

соодветен за вас

Политика за заштита на личните податоци

X

Побарајте консултации


Политика за заштита на личните податоци

х