Министерството за надворешни и европски работи на Република Словачка објави нови мерки, донесени од Институтот за јавно здравје, кои се однесуваат на влез на странски државјани во земјата.

Photo: Влегување во Словачка без карантин/pixabay/Walkerssk

Според овие мерки, сите странски студенти можат да одат во Словачка за полагање на приемните испити или за упис на образовните институции во земјата. На граница тие треба да покажат релевантна потврда (на. пр. покана за приемни испити, доказ за упис) и потврда за негативен тест за COVID-19, кој не смее да е постар од 3 денови. За нив не е потребен карантин од 14 денови!

Повеќе информации на оваа веб страна.

2ТМ постојано ги следи сите настани и промени. За моменталните информации поврзани со образование во Словачка, пријавување, упис и други административни процедури, контактирајте не во 2ТМ или пишете ни на education@2tm.si.

Консултации со стручњак

Побарајте консултации


Политика за заштита на личните податоци

Аплицирајте
за студии
во Словачка!

Политика на заштита на личните податоци

×

Побарајте консултации


Политика за заштита на личните податоци

х

Приjавете се на курс соодветен за вас

за словенечки јазик

соодветен за вас

Политика за заштита на личните податоци

X

Побарајте консултации


Политика за заштита на личните податоци

х