Програми за уметност и дизајн

Додипломски програм Дизајн на игра

Со диплома за дизајн на игри, студентот може да влезе во професионален живот како дизајнер на игри, дизајнер на систем, дизајнер на ниво, дизајнер на нарација, писател на игри, уметник за игри или програмер на игри.

Дипломираните студенти можат да станат креативни директори на нивното студио или да влезат во професионалните области на новинарство во игри и истражување на игри.

Времетраење: 6 семестри

Степен: Додипломски

Јазик: англиски

Годишна школарина:

Не е во ЕУ: 12.110 ЕУР / годишно

ЕУ: 9,310 EUR / годишно

Локација: Берлин

Приемни испити: Портфолио и прашалник

Барања: ИЕЛТС 5.5, Мотивационото писмо, пријава, CV, Диплома за средно училиште и превод

Додипломски програм Дизајн на комуникации

Со диплома за Дизајн на комуникации, дипломираните студенти имаат многу можности да влезат во професионалниот свет како креативни или уметнички директори во агенции за рекламирање и комуникација, издавачки куќи или во владини институции или да работат во канцеларии за дизајн.

Времетраење: 6 семестри

Степен: Додипломски

Јазик: англиски

Годишна школарина:

Не е во ЕУ: 12.110 ЕУР / годишно

ЕУ: 9,310 EUR / годишно

Локација: Берлин

Приемни испити: Портфолио и прашалник

Барања: Писмо за мотивација, пријава, CV, ИЕЛТС 5.5, Диплома за средно училиште и превод

Додипломски програм Фотографија

Студиите студираат во мали групи за учење и пријателска и лична атмосфера. Студентите ќе бидат водени од реномирани фотографи на централно лоциран кампус, опремен со најнова технологија – студио за фотографии, лабораторија за печатење и скенирање, темна соба, опрема за камери, MacPools. Кампус е познат по својот меѓународен карактер и англиски јазик.

Во зависност од целите на кариерата на студентот, тие ќе ги изберат специјализациите и ќе изберат од различни интердисциплинарни предмети. Програмите предавани на Универзитетот, исто така, вклучуваат практични проекти со врвни партнери од креативната индустрија и патувања и изложби во Париз, Њујорк, Виетнам, Исланд итн., кои ќе ги подготват дипломците за нивната работа од соништата. Како дипломирани фотографии, тие учат како да ги преведат идеите и емоциите во сложени слики под професионални услови.

Времетраење: 6 семестри

Степен: Додипломски

Јазик: англиски

Годишна школарина:

Не е во ЕУ: 12.110 ЕУР / годишно

ЕУ: 9,310 EUR / годишно

Локација: Берлин

Приемни испити: Портфолио и прашалник

Барања: ИЕЛТС 5.5, Писмо за мотивација, пријава, CV, Диплома за средно училиште и превод

Додипломски програм Дизајн на филм и движење

Програм за филм и дизајн на движења подготвува студенти за кариера во областа на филмот, анимацијата, дизајнот, сценографијата и медиумската уметност, а дипломираните студенти можат да работат во професионални области на движење, дигитален или филмски дизајн.

Тие се обучени да работат во агенции, телевизиски станици, филми и игри, забавна индустрија, ликовна уметност, рекламирање, медиумско поставување, музика, саеми, театар и сцени на настани.

Времетраење: 6 семестри

Степен: Додипломски

Јазик: англиски

Годишна школарина:

Не е во ЕУ: 12.110 ЕУР / годишно

ЕУ: 9,310 EUR / годишно

Локација: Берлин

Приемни испити: Портфолио и прашалник

Барања: Писмо за мотивација, пријава, CV, ИЕЛТС 5.5, Диплома за средно училиште и превод

Додипломски програм Илустрација

Со диплома за илустрација, дипломираните студенти имаат можност да го започнат својот професионален живот во редакции, рекламни агенции, канцеларии за дизајн, издавачки куќи, музеи, игри и филмски продукции.

Во зависност од специјализацијата, работи се движат од обезбедување содржина за страници на списанија до рекламни кампањи, од инфографици до научна илустрација или од дизајн на амбалажа до идејна уметност за компјутерски игри.

Времетраење: 6 семестри

Степен: Додипломски

Јазик: англиски

Годишна школарина:

Не е во ЕУ: 12.110 ЕУР / годишно

ЕУ: 9,310 EUR / годишно

Локација: Берлин

Приемни испити: Портфолио и прашалник

Барања: Диплома и записници од средно училиште, Писмо за мотивација, пријава, CV, ИЕЛТС 5,5

Мастер програма Медиумски простори

Мастер програма Медиумски простори им овозможува на студентите да влезат во професионалниот свет во следниве области: инсталации, 3Д подвижни слики и системи на водење на презентации на брендови, дизајн на сцени, дизајн на театар, инсталации за ликовни уметности, сценографски дизајн, дизајн на настапи во живо, места за игри, архитектура / дизајн на ентериер, изложби и дизајн на настани до мапирање на „простори за податоци“ и генерација на научни визуелизации.

Времетраење: 3 семестри

Степен: Мастер

Јазик: англиски

Годишна школарина:

надвор од ЕУ: 12,600 евра / годишно

ЕУ: 11 400 ЕУР / годишно

Локација: Берлин

Приемни испити: Портфолио, интервју на Скајп

Барања: ИЕЛТС 6, пријава, диплома и превод, мотивациско писмо, CV

Мастер програма Фотографија

Мастер програма има за цел да им помогне на студентите да го развијат својот специфичен визуелен јазик што можете да го користите за применета или уметничка работа. Основната наставна програма, според тоа, се состои од два експериментални проекти на кои студенти работат независно. Значителен дел од програмата се фокусира на анализа на наративните перспективи и нивната структура и визуелно раскажување приказни за обука на капацитетот за саморефлексија како уметник.

Студентот ќе има можност активно да ги обликува своите студии и патот во кариерата со избирање специјализации и избор на курсеви од разни интердисциплинарни предмети. Професионалци ќе го поддржат нивниот напредок, помагајќи им да го развијат својот посебен потпис и да ги насочат своите таленти. Мастер програма вклучува практични проекти водени од истакнати фотографи и уметници и меѓународни студиски патувања и работилници во Њујорк, Исланд или различни градови во Азија.

Времетраење: 3 семестри

Степен: Мастер

Јазик: англиски

Годишна школарина:

надвор од ЕУ: 12,600 евра / годишно

ЕУ: 11 400 ЕУР / годишно

Локација: Берлин

Приемни испити: Портфолио, интервју на Скајп

Барања: ИЕЛТС 6, Формулар за аплицирање, диплома и диплома за диплома, писмо за мотивација, CV

Дизајн на визуелен и експеримент на м-р

Мастер програма Визуелен и искуствен дизајн

Во мастер програма Визуелен и искуствен дизајн, студентите ќе ги разберат иновациите во дигиталните, пресметковните и физичките интеракции кои се шират низ нашиот секојдневен живот. Сите теми ќе бидат испорачани во делови, овозможувајќи им на студентите да стекнат и применуваат теориja во вистински контексти и да замислат целосно нови сценарии. Модулите ќе се фокусираат на креативни пристапи кон визуелниот дизајн, вредноста на културната разновидност во ерата на глобализираните пазари и спектар на дизајнирање за социјалните медиуми и дигиталните екосистеми.

Ови студии се фокусираат на критичката свест за рамнотежата помеѓу креативните, комерцијалните и деловните размислувања за развој на визуелни наративи со употреба на разни алатки и графички елементи. Студентите ќе работат на проекти со истражувања и иновативни пристапи кон бизнисот. Модулите ќе ја нагласат улога на дизајнерите во сферата на алгоритамскиот процес што посредува во интеракциите во дигиталните простори, каде што адаптивното размислување и создавањето на содржини насочени кон човекот.

Времетраење: 3 семестри

Степен: Мастер

Јазик: англиски

Годишна школарина:

надвор од ЕУ: 14.300 ЕУР / годишно

ЕУ: 13 000 евра / годишно

Локација: Берлин

Приемни испити: Портфолио, интервју на Скајп доколку е потребно

Барања: ИЕЛТС 6, пријава, диплома и превод, мотивациско писмо, CV

Мастер програма Менаџмент на иновациони дизајн

Сеопфатни промени преку дигитализација, менување на пазари и потрошувачите создадоа ново професионално поле за играње помеѓу креативниот дизајн, деловната стратегија и развојот на ИТ. Компаниите ориентирани кон иновации сè повеќе бараат менаџери кои разбираат како да го користат дизајнот како истакнат фактор на движење на деловните одлуки и како да вметнат логичко размислување и уметнички став во бизнисот, како стратешки средства во генерирање на иновации и во трансформацијата на организацијата и визијата на компаниите.

Оваа нова магистерска програма е позиционирана на пресекот на дизајнот и бизнисот. Таа сака да обликува индивидуи кои ги прифаќаат овие сложени, брзи предизвици и кои заземаат интегриран пристап со стратегии кои комбинираат најдобри дизајн, деловни активности и технологија. Ова, меѓу другото, е постигнато преку проекти што ќе се одржат во тесна соработка со водечки индустриски професионалци и вистински претпријатија кои се соочуваат со истите предизвици.

Времетраење: 2 семестри

Степен: Мастер

Јазик: англиски

Годишна школарина:

надвор од ЕУ: 14.300 ЕУР / годишно

ЕУ: 13 000 евра / годишно

Локација: Берлин

Приемни испити: Портфолио само за апликанти од Дизајн, Скајп интервју доколку е потребно, IDM (Иновативен дизајн менаџмент) – специјални одговори наместо мотивациско писмо

Барања: ИЕЛТС 6, пријава, диплома и превод, CV

Побарајте консултации


Политика за заштита на личните податоци

Аплицирајте
за студии
во Словачка!

Политика на заштита на личните податоци

×

Побарајте консултации


Политика за заштита на личните податоци

х

Приjавете се на курс соодветен за вас

за словенечки јазик

соодветен за вас

Политика за заштита на личните податоци

X

Побарајте консултации


Политика за заштита на личните податоци

х