Прием на Универзитетите и Колеџите во Словачка

Еден од највозбудливите моменти е аплицирањето на избраниот универзитет. По донесувањето на конечната одлука за студирање надвор од границите на својата земја, време е да се постават темелите на твојата иднина и да се аплицира на веќе избраниот универзитет или колеџ.

Прием на Универзитетите и Колеџите во Словачка

Еден од највозбудливите моменти е аплицирањето на избраниот универзитет. По донесувањето на конечната одлука за студирање надвор од границите на својата земја, време е да се постават темелите на твојата иднина и да се аплицира на веќе избраниот универзитет или колеџ.

Крајниот рок за пополнување на апликација е различен во зависност од образовната институција.

Кога да аплицирате на Словачките универзитети и колеџи?

Начинот на поднесување на документите за Словачките универзитети е наведен подолу. Многу приватни институции работат според различни распореди па затоа ние ве информираме за крајните рокови за поднесување на документите индивидуално.

Услови за запишување на универзитетите во Словачка

Студиска програма Краен рок за поднесување документи
Мастер студии за мастер програмата Фармација Декември до јуни
Студиска програма за додипломски студии по Бизнис Администрација Три пати годишно ноември, февруари и април
MBA Бизнис Администрација

Двојна диплома

Три пати годишно ноември, февруари и април
Општа Медицина Од јануари до август
Стоматологија Од јануари до август
Мастер студии за мастер програмата Фармација
Декември до јуни
Студиска програма за додипломски студии по Бизнис Администрација
Три пати годишно ноември, февруари и април
MBA Бизнис Администрација
Двојна диплома
Три пати годишно ноември, февруари и април
Општа Медицина
Од јануари до август
Стоматологија
Од јануари до август

Се прашувате зошто толкаво брзање?

Ако сакате да се стекнете со диплома од додипломски или постдипломски студии во Словачка, многу е важно да ја започнете процедурата за пополнување на апликацијата и документите минимум шест месеци пред почетокот на студиите.

Од многу големо значење е да ги проверите условите и крајните рокови за запишување за да се осигурате во успешното запишување. Процедурата за аплицирање исто така може да биде многу стресно искуство.

Во агенцијата за образование 2TM, со сигурност ќе ви помогнеме да ги избегнете несакани грешки и навремено да ги пополните бараните документи и да си обезбедите место на посакуваната бразовна институција.

Побарајте консултации


Политика за заштита на личните податоци

Аплицирајте
за студии
во Словачка!

Политика на заштита на личните податоци

×

Побарајте консултации


Политика за заштита на личните податоци

х

Приjавете се на курс соодветен за вас

за словенечки јазик

соодветен за вас

Политика за заштита на личните податоци

X

Побарајте консултации


Политика за заштита на личните податоци

х