Рокови за пријавување

Рокови за пријавување

Едно од највозбудливите периоди за апликантите е пријавување на избраниот универзитет. Откако донесовте одлука да студирате во странство, време е да ги поставите темелите за својата иднина и да аплицирате на универзитет.

2TM во моментов нуди повеќе од 990 програми во бројни области на студии на нашите партнерски универзитети во Будимпешта.

Кога да аплицирате?

Рокот за аплицирање варира во зависност кој партнерски универзитет ќе изберете да аплицирате и од студиската програма. Студиите на нашиот партнерски универзитет започнуваат 2 пати во академска година – во зимски и летен семестар. Може да аплицирате не повеќе од една година однапред.

Рокот за пријавување за студии е нормално пред почетокот на предавањата, под услов да доаѓате од земја за која не е потребна виза за влез во Унгарија.

Државјаните на трети земји на кои им е потребна виза за влез во Унгарија, треба да го земат предвид времето потребно за добивање на студиска виза и порано да започнат со процесот на апликација.

Барања за упис

Идните студенти мора да имаат соодветна академска квалификација – потврда за завршено средно училиште или диплома од додипломски студии со превод , добро познавање на англиски јазик и висока мотивација за студирање на избраната програма.

Кои документи се потребни за упис?

  • Пријава
  • Сертификат за владеење на јазикот TOEFL/IELTS
  • Доказ за завршено образование

Барањата варираат во зависност од избраната област на студии и универзитет, за повеќе информации контактирајте не преку формуларот подолу.

Зошто толку брзање, прашувате?

Ако сакате да добиете уникатно практично интердисциплинарно знаење и диплома што вам ги отвора вратите на најдобрите компании ширум светот, важно е рано да ја започнете вашата апликација и постапка за упис, приближно шест месеци пред почетокот на студиите.

Од големо значење е да се проверат условите за упис и роковите, да се сфатат сите можности за успешно запишување. Постапката за аплицирање не треба да биде стресно искуство, затоа нашите искусни консултанти ќе обезбедат да избегнете грешки и навреме да ја доставите беспрекорната документација за да обезбедите место на сакана програмата.

Побарајте консултации


Политика за заштита на личните податоци

Аплицирајте
за студии
во Словачка!

Политика на заштита на личните податоци

×

Побарајте консултации


Политика за заштита на личните податоци

х

Приjавете се на курс соодветен за вас

за словенечки јазик

соодветен за вас

Политика за заштита на личните податоци

X

Побарајте консултации


Политика за заштита на личните податоци

х