Рокови за пријава

Еден од највозбудливите периоди за кандидатите е пријавување на нивниот избран универзитет. Откако решивте да студирате во странство, време е да поставите основа за својата иднина и да се пријавите на универзитет или виша школа.

Рокови за пријава

Еден од највозбудливите периоди за кандидатите е пријавување на нивниот избран универзитет. Откако решивте да студирате во странство, време е да поставите основа за својата иднина и да се пријавите на универзитет или виша школа.

2TM моментално нуди студиска програма Фармација на Универзитетот Чарлс за која е потребен приемен испит.

Кога да аплицирате?

Рокот за пријавување за претстојната академска година се отвора на почетокот на ноември и се затвора кон крајот на мај.

Услови за упис

Идните студенти по фармација мора да имаат соодветна академска квалификација, добро знаење на англиски јазик и висока мотивација за студирање фармација. Приемните испити се на англиски јазик и се состојат од задачи по хемија, биологија и англиски јазик. Идни студенти можат да ги полагаат во јуни или јули.

Секоја година, деканот на Факултетот го одредува бројот на поени потребни за упис во однос на бројот на кандидати и капацитетот на студентите.

Кои документи се потребни за упис?

  • Положени приемни испити и приемно писмо
  • Уверение за матура
  • Уверение за признавање на средното образование

Зошто толку брзо, прашувате?

Ако сакате да завршите фармација во Чешка, важно е да започнете со пријава и процесот на упис порано, приближно шест месеци пред почетокот на вашите студии.

Важно е да се проверат условите и роковите и можностите за успешен упис. Постапката за аплицирање може да биде и многу стресно искуство, бидејќи приемните испити се одржуваат на крајот на академската година, кога кандидатите обично полагаат и завршни испити.

На 2ТМ, агенција за образование, се грижиме да избегнете грешки и навреме да доставите беспрекорна документација за да обезбедите себе место во посакуваната образовна институција.

Побарајте консултации


Политика за заштита на личните податоци

Аплицирајте
за студии
во Словачка!

Политика на заштита на личните податоци

×

Побарајте консултации


Политика за заштита на личните податоци

х

Приjавете се на курс соодветен за вас

за словенечки јазик

соодветен за вас

Политика за заштита на личните податоци

X

Побарајте консултации


Политика за заштита на личните податоци

х