Актуелни слободни работни места за студенти

Погледнете ги моментално слободните работни места за студенти во словенечките претпријатија.

Photo: Вакансии для студентов/unsplash/Charles Koh

Благајник (м/ж)

Опис на работното место: работа на благајна.

Услови:

 1. возраст над 18 години,
 2. доверливост,
 3. одговорност.

Плата: 5,07 еур/час нето, 6 еур/час бруто, во недела 8 еур/час бруто.

Распоред: работа во смени. Вработување на долг рок.

Локација: Љубљана

Број на слободни работни места: 3

Програмирање (м/ж)

Опис на работното место: развој на мобилни апликации за „React Native“.

Плата: 12 еур/час нето, 14,20 еур/час бруто.

Работа од дома.

Број на слободни работни места: 1

Предавач (м/ж)

Опис на работното место: предавање на вебинар

Услови:

 1. студент на последна година од студиите,
 2. познавања на Microsoft Office (барем еден од следните програми: Excel, Word, Power Point, Outlook),
 3. течно говорење на хрватски јазик,
 4. доверливост,
 5. дружељубивост.

Плата: 12,67 еур/час нето, 15 еур/час бруто.

Распоред: втора смена

Локација: Љубљана

Број на слободни работни места: 1

Медицинска сестра (медицински техничар)

Опис на работното место: помош на медицинска клиника.

Услови:

 1. студент на факултет за здравствени науки,
 2. по можност со завршено средно медицинско училиште.

Плата: 5,00 еур/час нето, 5,92 еур/час бруто.

Распоред: прва смена. Вработување на долг рок.

Локација: Копер

Број на слободни работни места: 1

Курир (м/ж)

Опис на работното место: достава на пакети.

Услови:

 1. возраст над 20 години,
 2. возачка дозвола категорија Б,
 3. возачко искуство од најмалку 2 години.

Плата: 5,00 еур/час нето, 5,92 еур/час бруто.

Распоред: прва смена. Вработување на долг рок.

Локација: Марибор и предградието

Број на слободни работни места: 2

Менаџер на продажба (м/ж)

Опис на работното место: продажба на услугите на постоечките странки и пронаоѓање нови, консултации, подготовка и склучување на договори, учество на саеми, презентации во странство.

Услови:

 1. високо образование 1. степен (економија),
 2. возачка дозвола Б категорија,
 3. течно говорење на словенечки и англиски/руски јазик,
 4. познавање на Microsoft Office и Фејсбук,
 5. високо ниво на писмена и усна комуникација,
 6. самостојност,
 7. педантност,
 8. работа во тим,
 9. динамичност,
 10. доверливост и одговорност.

Распоред: полно работно време. 12 месеци

Локација: Љубљана

Број на слободни работни места: 2 (за пазарот на руски и англиски јазик)

Извор: studentski-servis.com, ess.gov.si