Уписот на високообразовните установи во Словенија сеуште трае, пријавете се сега!

Завршивте средно училиште, се подготвувате за полагање на матурата и интензивно размислувате каде ќе го продолжите своето високо образование?
Доколку сакате да се запишете на факултет кој нуди меѓународно признаени дипломи (во ЕУ и САД ), висок квалитет на образование, а притоа да не не плаќате школарина – Словенија е вистинската студентска дестинација за вас!
Уште една голема предност да се запишете на додипломски или на магистерски студии во Словенија е тоа што нема приемни испити (освен на уметничките смерови).