2TM Препорачува

2TM
Препорачува

2TM ги претставува и активно ги промовира словачките високообразовни институции. Понудата на студиски програми се заснова на областите за кои добиваме најголема побарувачка. Во моментов, затоа, можете да изберете помеѓу програмите за општа медицина, стоматолошка медицина, фармација и менаџмент. Ние постојано ја надградуваме нашата понуда и наскоро ќе ви бидат достапни повеќе области за студии.

Изборот на универзитет за студирање и местото е одлука што го менува животот. И 2TM може да игра важна улога во успехот на студентите во иднина. Нашите стручни консултанти во изминатите шест години им помагаа на стотици студенти од целиот свет успешно да се запишат во високообразовните институции.

Водени од нашето знаење, искуство и нашите врски во областа на високото образование, ние работиме со студенти за да го поедноставиме процесот на прием, да ги насочиме во значајна насока и да обезбедиме 100% безбедно запишување. Заедно, со студентот, избираме образовна институција заснована врз нивните потреби, амбиции и финансиски можности и соодветно ги насочуваме кон успех во кариерата.

Нашите знаења на полето на високото образование ни овозможуваат широк увид во контекстот и трендовите што влијаат на одлуките поврзани со универзитетите, и како резултат, ние знаеме како високообразовните институции пристапуваат кон процесот на прием и знаеме зошто студентите постигнуваат успешно запишување.

Како го правиме тоа?

Да работите со нас значи дека единственото нешто што ти останува е да дојдеш во Словачка на почетокот на академската година *. Ние се грижиме за сè друго:

1

Поставувате консултации и избирате еден од нашите пакети.

2

Правиме анализа на профилот со цел да ги разбереме вашите потреби и приоритети.

3

Ви обезбедуваме сеопфатни информации за предложената институција, програма и условите за прием.

4

Вршиме прелиминарна проверка на вашата документација.

5

Поднесуваме формулар за апликација за приемни испити на ваше име.

6

Ви обезбедуваме материјал за студирање и ве запишуваме на подготвителен курс за приемен испит (по избор).

7

Ние навремено ја доставуваме вашата документација за запишување.

8

Ги подготвуваме и доставуваме навреме сите документи потребни за процесот на прием.

9

Ја следиме вашата апликација за студии за да можете да се фокусирате на живеење на вашиот живот.

10

Ви обезбедуваме редовни повратни информации за процесот на апликација.

11

Ги решаваме сите административни прашања и бирократија и ви ја обезбедуваме поддршката по пристигнувањето во земјата.

12

Организираме, доколку е потребно, подготвителен курс по англиски јазик пред почетокот на студијата.

13

Ние ја водиме апликацијата за вашата дозвола за престој (студентска виза).

14

Започнувате со студии!

*Во случај на избор на студиска програма со приемни испити, доаѓате во Словачка да полагате.

Побарајте консултации


Политика за заштита на личните податоци

Аплицирајте
за студии
во Словачка!

Политика на заштита на личните податоци

×

Побарајте консултации


Политика за заштита на личните податоци

х

Приjавете се на курс соодветен за вас

за словенечки јазик

соодветен за вас

Политика за заштита на личните податоци

X

Побарајте консултации


Политика за заштита на личните податоци

х